Surahammar tog andra raka och Borlänge körde över Forshaga

Samtliga lag i den västra serien var igång och matchade under onsdagskvällen.

Forshaga – Borlänge 0-8

Borlänge fortsätter att pulverisera motståndet i Hockeyettan, under onsdagen kom en ny kross med stora siffror.
Jim Jakobs satte första målet redan efter en dryg minuts spel, Christoffer Björklund ökade på efter drygt fem minuter och Markus Persson satte 0-3 innan den första perioden var till ända.
I den andra tog det två minuter innan Borlänge gjorde mål, Sebastian Kaijser skickade in fyran. Två minuter senare ökade Petter Mäkitalo på till 0-5 och 46 sekunder senare satte Philip Norberg Aspnäs 0-6 till gästerna.
Markus Persson avslutade målskyttet även i den andra perioden när han satte 0-7 efter knappt 14 minuter och i den tredje perioden fastställde Christoffer Jansson slutresultatet till 0-8. Och ser man till hela matchen var siffrorna, klart i underkant.

Mariestad – Kumla 5-1

Mariestad hade inga större bekymmer att avfärda Kumla under onsdagskvällen.
Erik Olsson satte 1-0 knappt elva minuter in i matchen och i den andra perioden såg hemmalaget till att punktera tillställningen.
Erik Olsson dubblade målskörden efter knappt två minuter innan gästerna lyckades spräcka nollan.
Joakim Nilsson fick hål på Tobias Sandberg efter kvarten spelad men innan perioden var till ända hade Eddie Davidsson fixat 3-1 till hemmalaget som kunde gå till pausvila i en stabil tvåmålsledning.
Annars var namnet för kvällen Olsson i Mariehus Arena.
Tim Olsson satte 4-1 i inledningen av den tredje perioden och Oscar Olsson avslutade målskyttet när han satte 5-1 efter sju minuters spel.

Köping – Lindlöven 1-3

Lindlöven tog sig till Köping för match under onsdagen och gästerna inledde piggt. Albin Gunnarsson fixade 0-1 efter knappt fyra minuters spel och Lindlöven såg till att utnyttja de chanserna som de fick.
Sju minuter in i mittperioden kom även 0-2 för Lindlöven efter att Leon Lundberg hittat en lucka på Christoffer Hanning.
Köping behövde ett powerplay för att lyckas spräcka nollan hos Isak Mantler.
Halvvägs in i matchen reducerade nämligen Jonathan Ström i powerplay och såg till att det var match inför den tredje perioden.
Men när Max Lalander satte 1-3 för gästerna gick luften ur Köping och gästerna kunde plocka med sig samtliga tre poäng i bussen hem.

Malung – Arboga 4-2

Nykomlingen Malung tog emot Allettan-placerade Arboga under kvällen.
Marcus Persson gav hemmalaget ledningen efter 8.32 men fyra minuter senare var det kvitterat i Malungs ishall efter att Roman Semjonov satt dit pucken.
I den tredje perioden gjorde Malung ett snabbt ryck som gästerna sedan inte återhämtade sig från.
Daniel Söderlund satte 2-1 efter 18 sekunders spel och bara 20 sekunder senare stod det 3-1 på resultattavlan efter att Emil Ax skickat in pucken i nätet.
Minuten senare fick publiken på nytt se mål, den gången från gästernas Alexander Kovalonok som reducerade till 3-2. Men närmre än så kom aldrig gästerna.
Istället kunde Emil Ax punktera matchen med sitt andra mål för kvällen när det återstod knappt fem minuter.

Skövde – Tranås 5-4 (straffar)

Skövde skrällde rejält under onsdagskvällen. Men det började på ungefär samma sätt som vanligt, efter sju minuters spel stod det 0-2 på resultattavlan i Billingehov efter mål av Anton Blomberg och Rasmus Koskinen, det sistnämnda i numerärt underläge.
Men i den andra perioden var hemmalaget bättre förberedda och gjorde en rejäl kraftsamling.
Rasmus Gustafsson reducerade i powerplay efter knappt fyra minuter, Jesper Erlandsson kvitterade 56 sekunder senare och Henrik Thegel satte 3-2 bara 42 sekunder senare. Då tog gästerna sin timeout för att få stopp på blödningen och det lyckades.
Rasmus Koskinen kvitterade elva minuter in i perioden och inför den tredje perioden var det jämnt målmässigt.
Rasmus Koskinen var het under kvällen och behövde bara 43 sekunder i den tredje akten innan han satt sitt tredje mål för kvällen och gett Tranås ledningen på nytt.
Men med knappa fyra minuter kvar av ordinarie speltid lyckades hemmalagets Rasmus Gustafsson kvittera till 4-4 och ta matchen till förlängning.
En förlängning som blev mållös trots att Skövde fick spela fyra mot tre vid två tillfällen och under totalt fyra minuter av de fem.
Istället fick det avgöras på straffar och där var det hemmalaget som drog det längsta strået, Henrik Thegel och Jonas Nyman gjorde mål för Skövde medan Rasmus Koskinen blev enda målskytt för gästerna.

Grums – Surahammar 0-1

Surahammar som tog sin första trepoängare för en vecka sedan åkte till Värmland för att möta Grums. Det blev en målsnål tillställning där målvakterna stod för de bästa insatserna.
Grums målvakt Martin Svedberg stod för 39 räddningar under matchen och Surahammars burväktare, Philip Olsson räddade 23 skott.
Enda målet som föll i matchen kom drygt fyra minuter in i mittperioden när Erik Sallhag lyckades överlista Svedberg och Surahammar har nu tagit två raka segrar och har för första gången på väldigt länge (kvalspel borträknat) kommit in i en segersvit.