Väntad indelning av AllEttan

Det blev precis som väntat när indelningen av lagen till AllEttan fastställdes på torsdagen. Det innebär att ishockeyförbundet strikt tillämpade en geografisk indelning där Sverige-kartan fick avgöra var gränsen mellan norr och söder skulle dras.

Det har den senaste tiden förekommit spekulationer om att man inte ville dela på lagen från Stockholms-området (Väsby och Huddinge) och istället placera Visby/Roma i den norra gruppen, men det har inte funnits någon grund för dessa spekulationer, som troligen bara vuxit fram genom obekräftade rykten.

Uppgifter i lokala media har också felaktigt placerat både Huddinge och Visby/Roma i norra AllEttan, men båda kommer att spela i den södra gruppen.

Det blev ju också en ”hårfin” geografisk skillnad mellan Väsby, Köping och Grums, men även där fick kartan avgöra, så att Grums hamnade i södra gruppen.

Nu blev det så att förutom de fem lagen från norra serien hamnade tre lag (HHC, Väsby och Enköping) från östra grundserien och två lag (Borlänge och Köping) från västra serien i norra AllEttan.

Dessutom är det också så att tre av de fyra seriesegrarna (Borlänge, HHC och Piteå) nu hamnar i norra AllEttan.

Spelordningen för AllEttan kommer att fastställas kommande måndag. Så här indelas lagen mellan norra och södra AllEttan.

AllEttan Norra

Piteå, Kalix, Östersund, Boden, Vännäs, Borlänge, Köping, Hudiksvall, Väsby och Enköping.

AllEttan Södra

Vimmerby, Troja/Ljungby, Kallinge-Ronneby, Kristianstad, Hanhals, Tranås, Mariestad, Grums, Huddinge, Visby/Roma.

Skribent: Lars Gösta Larsson