Vallentuna, Segeltorp och Nyköping vann i öst

Den östra vårserien bjöd in till torsdagsunderhållning när vi fick bevittna…

Vallentuna besegra Sollentuna med solklara 7-1 på hemmais. Marcus Andersson rivstartade matchen med sitt 1-0-mål för hemmalaget redan drygt två minuter in i matchen och sedan släppte man aldrig taget om tillställningen. Lukas Paulsson var poängbäst med sitt mål och två assist och Nicklas Larsson-Tysell stod för 21 räddningar.

Segeltorp vända ett 1-0-underläge till seger 1-2 borta mot Hanviken. Christoffer Odljung gjorde det avgörande 1-2-målet i mitten av den tredje perioden Rasmus Hedström släppte bara in ett av de 31 Hanviken-skott han fick på sig.

Nyköping stå för en sen vändning borta mot Trångsund i en svängig match. Nyköping tog visserligen ledningen i slutet av den första perioden genom Tim Myllyvainio, men tre raka Trångsundsmål i den andra perioden satte hemmalaget i förarsätet inför den avslutande akten. Väl där lyckades gästerna både reducera och kvittera innan Johan Mörnsjö kunde skjuta extrapoängen till Nyköping två minuter in i övertiden.