Fem stekheta matcher i Allettan södra

Kristianstad – Hanhals
Serieledande Kristianstad tar emot Hanhals som var något av en skräckmotståndare i grundserien. Båda matcherna före jul slutade oavgjort efter 60 spelade minuter, i den första matchen vann Kristianstad på straffar och i den andra matchen vann Kristianstad på övertid. Hanhals är högre rankade i special teams än vad Kristianstad är. I numerärt underläge är Hanhals rankade etta med fantastiska 87,5% och i numerärt underläge är Hanhals rankande trea med 33,3%.  Kristianstad är rankade femma i powerplayligan och på en tiondeplats i boxplayligan.

Mariestad – Tranås
Mariestad och Tranås är två lag som känner varandra väldigt väl. I grundserien vann Mariestad sin hemmamatch mot Tranås med 3-2 och föll borta med 7-4. Tranås ligger efter fyra spelade matcher på en andraplats i tabellen, medan Mariestad återfinns på en sjätteplats fyra poäng efter Tranås. Gästerna är rankade etta i powerplayligan med 33,3%. Mariestad har haft det jobbigt med specialteams under de fyra inledande matcherna av Allettan, man ligger på en niondeplats i powerplayligan och en åttondeplats i boxplayligan.

Vimmerby – Visby Roma
Vimmerby föll tungt i Veckans match nummer åtta mot KRIF i tisdags. Nu väntar fjolårets mardrömsmotståndare Visby Roma. Gotlänningarna vann tre av fyra möten förra säsongen mot Vimmerby. Både Vimmerby och Visby har starka boxplay men har mer att önska av sitt powerplay. I tabellen återfinns Vimmerby på en femteplats, fem poäng före niondeplacerade Visby.

Kallinge-Ronneby – Grums
Ikväll stiftas nya bekantskaper i Soft Center Arena då Grums kommer på besök. KRIF och Grums har inte mött varandra i seriesammanhang i modern tid. I grundserien slutade KRIF på en tredjeplats i Hockeyettan Södra medan Grums tog femteplatsen i Hockeyettan Västra. I serietabellen så ligger KRIF på tredje plats bara en poäng efter serieledande Kristianstad, Grums återfinns på sistaplatsen med bara en inspelad poäng.

Troja/Ljungby – Huddinge
Troja och Huddinge har drabbat samman många gånger i Allettan, playoffspel, kvalspel och i Hockeyettanfinalen. Troja har vunnit tre av de senaste fem matcherna lagen emellan och Huddinge har vunnit två. Inför matchen ligger Troja på fjärde plats i tabellen tre poäng före sjundeplacerade Huddinge. När det gäller boxplay så är lagen placerade på femte (Troja) respektive sjunde plats (Huddinge). Men i powerplayligan är Troja rankade delad etta med sina 33,3% medan Huddinge är rankade sist med sina 7,14%.

/Mats Tjernström