Uddamålssegrar i samtliga matcher i den västra vårserien

Den västra vårserien bjöd på tre matcher under fredagskvällen.

Skövde – Forshaga 2-3 (förlängning)

Det var två jämnbördiga lag som gjorde upp i Billingehov under kvällen och trots ett flertal bra chanser för båda lagen i den första perioden slutade den mållös.
Istället fick publiken vänta till mittperioden innan de fick jubla för första gången.
När Stefan Kask satt utvisad dunkade Skövdes skyttekung, Henrik Thegel in 1-0 för hemmalaget och det var ställningen efter 40 minuters spel.
I den tredje perioden kändes det som att Skövde började bevaka sin ledning och det straffade sig när Gabriel Johansson kvitterade efter fyra minuter.
Men Skövde replikerade per omgående och Jonas Nyman gav hemmalaget ledningen på nytt bara 28 sekunder senare.
Men med drygt sex minuter kvar att spela slarvade Skövde och Carl Stapleton fick ett friläge med Hugo Fagerblom, det såg han till att utnyttja och skickade in kvitteringen bakom hemmalagets burväktare.
Matchen gick till förlängning då inget av lagen lyckades avgöra under ordinarie matchtid och där var det gästerna som drog det längsta strået när Jesper Nordin fick ett friläge med Fagerblom efter knappt tre minuter och skickade upp trissan i nättaket bakom hemmalagets burväktare.
Därmed plockade Forshaga med sig bonuspoängen och skickade ned Skövde under kvalstrecket.

Arboga – Lindlöven 2-1 (straffar)

I Arboga spelades en tuff och jämn fight med mycket känslor och en hel del gruff på isen.
Gästande Lindlöven tog ledningen efter knappa sex minuter av den första perioden genom Max Lalander och det var ställningen efter de första 20 minuterna.
I den andra perioden fick domarna göra skäl för namnet och hade en hel del att stå i. Totalt delades det ut 55 utvisningsminuter i mittakten och det var rejält grinigt under vissa stunder.
I den tredje perioden var det Arboga som ville mest och till slut fick de utdelning, i powerplay skickade Alexander Hellgren in 1-1 och tog matchen till en mållös förlängning.
Matchen gick till straffar och det krävdes sju straffomgångar för att skilja lagen åt.
Arboga satte tre av sina sju straffar medan Lindlöven satte två och bonuspoängen hamnade därmed hos Arboga som kliver upp ovanför kvalstrecket i den jämna tabellen.

Malung – Kumla 5-6

I Malung var det öppna spjäll och en lirare som stack ut lite extra jämfört med andra.
Men det var Malung som tog ledningen efter elva minuter genom notoriske målskytten Jonas Kapla.
Därefter började Victor Wänghult-show.
Han assisterade till Kumlas kvittering efter drygt 19 minuter av Oliver Östergren.
I den andra perioden fortsatte han på inslagen väg och spelade fram till Martin Eberhardssons 1-2 mål efter elva sekunder.
Malung stack emellan och kvitterade 24 sekunder senare genom Emil Ax men Wänghults poängshow fortsatte.
Han spelade fram till Henrik Warmans 2-3 efter knappt tre minuter och sedan satte han själv 2-4 efter drygt nio minuter.
Malung kom dock tillbaka målmässigt efter att Emil Ax och William Halldén gjort varsitt mål fram till 4-4 men då klev Wänghult fram på nytt och spelade fram Oliver Östergren till 4-5 efter en knapp kvart.
Östergren fullbordade för övrigt sitt hattrick i med två minuter kvar av den tredje perioden när han satte 4-6 men Jonas Kapla fick fastställa slutresultatet med sitt andra i matchen fram till 5-6.
Tre poäng till Kumla och 1+4 på Victor Wänghult i gästerna denna fredagskväll alltså och Wänghult har nu gjort 15 poäng på de inledande fem matcherna.