Dubbla hemmasegrar i den södra Allettan

Allettan södra spelade tre matcher under lördagen, de sista två i den åttonde omgången spelades under söndagen.

Hanhals – Visby/Roma 4-1

Hanhals tog emot ö-gänget från Visby under eftermiddagen i Kungsbacka ishall och hemmalaget behövde en period för att avgöra tillställningen.
Kim Roussakoff fixade 1-0 för Hanhals efter 3.31 och sedan rullade det på för Hanhals.
Robin Carlsson sköt sitt sjätte mål i Allettan när han gjorde 2-0 efter drygt sju minuter och knappt fem minuter senare kom även 3-0 för Hanhals genom Mattias Elfström.
Visby försökte och försökte men Arvid Söderblom hade en bra dag på jobbet och tog hand om det mesta Visby fick på mål.
Knappt sju minuter in i den andra perioden satte David Stenbacka 4-0 för Hanhals i powerplay och då var matchen helt avgjord i princip.
Anton Brandhammar reducerade i slutet av den andra perioden men trots ett massivt spelövertag i den sista akten för gästerna så höll Hanhals ut och plockade tre poäng i kampen om den sista playoff-biljetten.

Huddinge – Grums 7-1

Huddinge tog emot Grums under söndagen och gästerna bjöd på bra motstånd under den första perioden och hade ett par farliga chanser.
De fick dessutom spela ett långt powerplay efter att Robin Höglund visats ut fem minuter för en knätackling.
Men Grums powerplay var inte så bra som det behövde vara, istället kunde Huddinge göra två mål i numerärt underläge i början av den andra perioden.
Först Robin Karlsson under femminutersutvisningen och när Huddinge sedan fick en ny utvisning satte Oscar Bergkvist 2-0 i boxplay.
Knappt tre minuter senare kom även 3-0 för hemmalaget när Fabian Lundh överlistade Martin Svedberg.
Grums tog sin timeout drygt 13 minuter in i mittperioden, men bara 42 sekunder efter den ökade Fredrik Renström på till 4-0.
Innan perioden var till ända hade även Rasmus Dahlberg-Karlsson skrivit in sig i målprotokollet när han satte 5-0 i powerplay.
En dryg minut in i den sista akten hade Huddinge gjort ytterligare två mål.
Kim Lennhammer skickade in 6-0 efter 44 sekunder och Oscar bergkvist satte 7-0 efter en minut och tio sekunder.
Emil Persson spräckte nollan för gästerna efter drygt tre minuter men Huddinge kunde spela av den sista tredjedelen utan några större bekymmer.