Kumla tog bonuspoängen i Lindesberg och Surahammar nollade på nytt

Två matcher spelades i den västra vårserien under onsdagen.

Surahammar – Forshaga 0-3

Forshaga begav sig till Surahammar för match under onsdagskvällen och gästerna satte högsta fart direkt, Oskar Skärberg fixade ledningsmålet efter knappt tre minuters spel och i slutminuten av den första perioden ökade Jonas Johannesson på till 0-2.
Den andra perioden var spelmässigt jämn men det var bara gästerna som fick utdelning framåt och de fick det i ett psykologist skede av matchen.
FÖr med bara tre sekunder kvar av perioden skickade Stefan Kask in 0-3 för värmlänningarna.
Den tredje perioden blev mållös trots att båda lagen skapade en hel del chanser och för andra matchen i rad förlorade Surahammar med 0-3.

Lindlöven – Kumla 3-4 (förlängning)

I Lindesberg spelades ett länsderby under kvällen när Kumla var på besök.
Det blev en match där hemmalaget var det spelförande och där gästerna spelade smart och såg till att ligga rätt i positionerna.
Det var även gästerna som tog ledningen i matchen när Victor Wänghult fick chansen på straffslag efter knappt 14 minuter och han gjorde inget misstag mot Isak Mantler.
I den andra perioden chocköppnade gästerna, redan efter nio sekunder hade Kumla gått ifrån till 0-2 efter att Victor Wänghult spelat pucken till Oliver Östergren som skickade in trissan bakom Mantler.
Men Lindlöven åt sig in i matchen igen och Daniel Nilsson reducerade efter fem minuter och innan mittperioden var över hade Albin Gunnarsson kvitterat i powerplay.
Men fem minuter in i den tredje perioden tog Kumla ledningen på nytt när Martin Eberhardsson överlistade Mantler.
Det tog fem minuter, sedan hade Lindlöven kvitterat ytterligare en gång, denna gång genom Anton Björkman.
Fler mål blev det inte under ordinarie matchtid utan matchen gick till förlängning.
Väl där fick Kumla chansen att spela fyra mot tre efter att Max Lalander åkt ut två minuter men det var först när Lindlöven blivit fulltaligt igen som Oscar Svanborg skickade bonuspinnen till Kumla som därmed går upp på andra plats i tabellen på samma poäng som Lindlöven.