Lindlöven och Forshaga kopplade grepp om västra vårserien

Tre matcher bjöds det på i den västra vårserien under fredagen och efter kvällens omgång så har två lag i toppen skapat ett litet glapp till lagen bakom.

Forshaga – Skövde 3-0

I Forshaga spelades det toppmöte när tvåan och trean möttes, båda med bara någon enstaka poäng upp till Lindlöven i topp.
Gästerna började bäst och skapade en hel del farligheter under den första perioden trots att lagets poängkung saknades på isen.
Men trots ett spelmässigt övertag lyckades de inte överlista Jonas Westerlund i hemmamålet.
Istället var det mållöst en bit in i den andra perioden. Först när Forshaga fick spela fem minuter i powerplay efter att Oscar Back fått matchstraff för en boarding kunde Stefan Kask ge sitt lag ledningen efter knappt 13 minuter.
I den tredje perioden försökte gästerna nå en kvittering men istället kunde Anton Rhöse göra 2-0 efter sex minuter och knappt halvvägs in i den avslutande akten ökade Stefan Kask på till 3-0 och såg till att Forshaga skaffade sig ett litet grepp i tabellen jämfört med Skövde, Forshaga ligger nu tvåa, en poäng före Lindlöven, precis som innan, men laget har även fått en lucka ned till Skövde på tredje plats på fyra poäng.

Lindlöven – Arboga 5-1

Lindlöven tog emot Arboga hemma i Lindehov under kvällen och det blev en fartfylld match men där målen lyste med sin frånvaro i den första perioden.
I den andra var det gästerna som inledde bäst och tog ledningen med 0-1 genom Zebastian Bodini Schmitt efter 1.23, och gästerna såg till att spela smart för att bevaka ledningen.
Men när Lindlöven fick spela powerplay kom kvitteringen, Jesper Wiberg satte 1-1 efter 9.54 och dryga kvarten in i perioden tog hemmalaget även ledningen genom Niklas Lihagen.
I den tredje perioden var det aldrig något snack, hemmalaget fixade 3-1 efter knappt tre minuter av Anton Björkman och när Lindlöven fick spela powerplay då Arboga varit för många spelare på isen kom även 4-1 genom Filip Bergmark.
När Lindlöven drog på sig en utvisning i slutet av matchen valde Arboga att ta ut sin målvakt, Daniel Eriksson för att spela sex mot fyra men det gick som det brukar, Sam Perstedt kunde skicka in slutresultatet 5-1 i tom kasse och Lindlöven befäster därmed serieledningen, en poäng före Forshaga och fem före Skövde och Kumla.

Kumla – Malung 2-3 (förlängning)

Kumla tog emot Malung i sin hall under kvällen och det var gästerna som inledde bäst, Jonas Kapla gav Malung ledningen efter knappt åtta minuter och när Gabriel Lissel ökade på till 0-2, halvvägs in i mittperioden kändes det nästan avgjort.
Men Kumla kom tillbaka och innan den andra perioden var färdigspelad stod det 2-2 på resultattavlan.
Pontus Okerblad Westin reducerade efter elva minuter och Victor Wänghult kvitterade efter knappt 15 minuter.
I den tredje perioden var det hemmalaget som skapade mest men två bra målvakter såg till att ställningen stod sig matchtiden ut och det krävdes förlängning innan Oskar Olsson kunde skicka bonuspinnen till Dalarna och Malung när han avgjorde efter 40 sekunder.
Malung har nu fyra poäng ned till Arboga på fel sida strecket och såg därmed till att skaffa sig ett bättre utgångsläge inför avslutningen.