Nyckelmatch för Halmstad och Helsingborg

Halmstad – Helsingborg
Omgångens kanske viktigaste match spelas i Halmstad Arena mellan jumbon Halmstad och nästjumbon Helsingborg. Vid hemmaseger samtidigt som Mörrum vinner sin match mot Dalen så är luckan upp till strecket hela åtta poäng för både hemma och bortalaget. Vinner därmed Helsingborg så har man fortfarande häng på att ta sig över strecket. På de senaste fem matcherna mot Halmstad så har Helsingborg vunnit tre och Halmstad två.

Dalen – Mörrum
Tabelltrean Dalen har siktet inställt på playoffplatsen. Gästande Mörrum har siktet inställt på att stänga dörren för lagen under kvalstrecket. Det är alltså upplagt för en tuff drabbning i Norrahammar. Dalen är oerhört formstarka och har bland annat besegrat både tabelltvåan Kalmar och serieledande Nybro under de senaste tre omgångarna. Mörrum har vunnit två av sina tre senaste matcher.

Kalmar – Tyringe
Kaxige nykomlingen Kalmar kan vid seger idag minska avståndet till rivalerna Nybro till bara en poäng. För motståndet står Tyringe som besegrade Kalmar senast lagen spelade mot varandra. På de senaste tre matcherna har Kalmar vunnit två av tre matcher medan Tyringe vunnit en av tre matcher.