Forshaga knappade in på Lindlöven i toppen av tabellen

Den västra vårserien rullade vidare med tre nya matcher under söndagen.

Skövde – Arboga 3-2

Skövde tog emot Arboga i Billingehov under söndagen och hemmalaget ville visa direkt från start att de minsann inte tänker kvala sig kvar i Hockeyettan efter vårserien.
Skövde satte högsta fart och skapade en hel del chanser mot Daniel Eriksson i gästernas kasse.
Efter åtta minuter kom dessutom ledningsmålet genom lagkaptenen Oscar Forsmark.
Mittperioden i Billingehov var en jämn historia och inget av lagen skapade några riktigt farliga chanser, trots det lyckades Skövde utöka sin ledning i powerplay när Oscar Forsmark tryckte in sitt andra mål för kvällen.
Arboga fick en smakstart på den tredje perioden och reducerade till 2-1 redan efter 28 sekunder genom Jimmy Hellström.
Men Skövde tänkte inte släppa greppet om matchen och när Henrik Thegel efter knappt sju minuter ordnade 3-1 kändes det avgjort.
Men med drygt åtta minuter kvar att spela reducerade Simon Sandström i powerplay och det blev lite nerv i matchen på nytt.
Men Arbogas forcering uteblev och Skövde kunde hålla undan och har i praktiken säkrat ett nytt kontrakt på sportsliga grunder till nästa säsong.

Forshaga – Surahammar 5-1

Forshaga jagar playoff och laget tog snabbt tag i matchen, efter tre och en halv minut satte Gabriel Johansson ledningsmålet för Forshaga och innan den första perioden var över hade Niclas Edman ökat på till 2-0 i powerplay för Forshaga.
I mittperioden fortsatte Forshaga med sitt vägvinnande spel och Jonas Johannesson ökade på till 3-0 efter tolv och en halv minut.
Jakob Forslund reducerade för Surahammar åtta minuter in i den tredje perioden, men närmre än så kom aldrig gästerna.
Istället kunde Stefan Kask replikera bara 14 sekunder senare och sätta 4-1 för Forshaga.
I powerplay fastställde Carl Stapleton slutresultatet till 5-1 efter tolv och en halv minut av den sista akten.
Forshaga ligger därmed, efter 15 spelade omgångar på samma poäng som Lindlöven och det kommer att bli tre rafflande omgångar som avgör serien.

Kumla – Lindlöven 1-2 (straffar)

Lindlöven begav sig till Kumla för att befästa sin serieledning under söndagen men det skulle bli en rejält svår nöt att knäcka för gästerna.
Det var två jämnbra lag som möttes och det var Kumla som tog ledningen knappt 17 minuter in i den första perioden genom Wille Ylitalo i powerplay.
Men Lindlöven såg till att komma tillbaka i mittperioden och Max Lalander ordnade kvitteringen efter knappt fyra minuter.
Fler mål än så fick inte publiken se i ICA Maxi Arena under ordinarie matchtid.
Inte heller under förlängningen blev det några mål trots att Lindlöven fick chansen att spela fyra mot tre under två minuter.
Istället fick matchen avgöras på straffar och där var det bara Jesper Broeng som lyckades göra mål för Lindlöven medan ingen i hemmalaget lyckades.
Lindlöven fick därmed två poäng med sig i bussen hem och laget ligger nu på samma poäng som Forshaga i tabellen men har tre måls bättre målskillnad.

Det ska även nämnas att, i omgång 14, i matchen mellan Surahammar-Arboga så nyttjade Arboga en avstängd spelare, vilket inte är tillåtet och Arboga har därför fråntagits de tre poängen som de tog den matchen och Surahammar har istället fått dem.
En överklagan är inlämnad av Arboga och ett slutgiltigt besked kommer under veckan.