Oväntade val inför play off 1

Med några tidiga val – utanför de normala ramarna – tog HockeyEttans ”lottning” inför den inledande play off-omgången en något oväntad väg.

I den webbsända valproceduren på torsdagen, med välkända radiorösten Lasse Kinch som programledare, valde HHC som tredje lag – och tog då den tidigare seriekonkurrenten Köping som motståndare i play off 1.

HHC börjar på bortaplan kommande tisdag (26/2) med retur i Glysishallen på fredag (1/3). Om det behövs en tredje match för att skilja lagen åt, så spelas också den i Glysishallen på lördag.

Reseavstånden, och möjligheten att välja även bland de segrande lagen från vårserierna, brukar normalt väga tungt i vågskålen, men redan när Vimmerby som tvåa valde Enköping istället för ett Smålands-derby mot Kalmar (som kvalat in från södra vårserien) var det säkert flera efterföljande som fick tänka om.

När sedan Troja/Ljungby valde Hanhals och både Väsby och Huddinge avstod från att välja närmaste grannarna Segeltorp var det säkert en överraskning för många. Huddinge hade chans att spela kommunderby mot Segeltorp, men valde istället Kalmar. Det visar på något sätt att det finns stor respekt för det rutinerade laget från Segeltorp – som nu istället får styra kosan mot Kalix.

– Vi gjorde en rangordning av möjliga motståndare tillsammans med våra spelare och då hamnade Kalmar före Segeltorp på vår lista, kommenterade Huddinge-coachen Fredrik Mälberg sitt val.

Att HHC skulle välja Köping var knappast någon överraskning även om det fanns andra alternativ.

– Köping är knappast sämre än några andra lag här, men eftersom vi har mötts två gånger i AllEttan, så har vi väl lite bättre koll på dem än på några av de andra, menade ”Lillis” Lövblom.

Köpings tränare Patrik Fagerlund blev inte överraskad av HHC:s val och uttryckte också vissa förväntningar inför play off-starten.

– Vi förlorade två gånger mot Hudik i AllEttan, men jag tycker inte att vi kom upp i normal standard då. Nu har vi fått tillbaka några skadade spelare och vi är ett starkt kollektiv så jag tror jag att vi kan störa Hudik, menade han.

Så här utmynnade valen av motståndare i tur och ordning som de gjordes inför play off 1.

Piteå-Teg

Vimmerby-Enköping

Hudiksvall-Köping

Troja/Ljungby-Hanhals

Väsby-Forshaga

Huddinge-Kalmar

Kalix-Segeltorp

Visby/Roma-Mariestad

Först nämnda lag (som valde motståndare) inleder på bortaplan på tisdag med returmöten hemma på fredag och eventuell tredje match på hemmaplan på lördag.

Skribent: Lars Gösta Larsson