Kristianstad vann jämn match mot Vimmerby

Både Vimmerby och Kristianstad vann sina matchserier i playoff 2 med 2-0 i matcher. Kvällens match var en jämn historia som kunde ha slutat precis hur som helst. Kristianstads Johan Lundgren avgör matchen efter 5.36 i den första förlängningsperioden, framspelad av Victor Löfstedt som utan tvekan var matchens bäste spelare. Den första halvan av matchen såg det dock ut som att Vimmerby var på väg mot en seger då man ledde med 2-0 efter den första perioden och 3-2 efter den andra. Men i den tredje perioden kvitterar gästande Kristianstad genom Tony Pappila. Och i overtime byter lagen chanser med varandra innan Johan Lundgren avgör matchen till Kristianstads fördel.

-Vi började riktigt bra i första perioden och ledde rättvist. I andra perioden var det mycket upp och ner. Vi hade bra chanser att få en ännu högre ledning. Kristianstad utnyttjade sina chanser iskallt. Det var skillnaden. Vi gjorde många bra saker som vi kan ta med oss. Vi vet att vi kan vinna i Kristianstad, serien är inte över, Vimmerbycoachen Phillipe Horsky.

-Det var en jämn match. Vi lyckades spela med ett stort tålamod trots att vi var i underläge i större delar av matchen. I sudden skapas det chanser från båda håll men vi lyckas få in avgörandet genom Johan Lundgren, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath.
Vimmerby – Kristianstad 3-4 SD
Målskyttar Vimmerby: Hampus Harlestad, Mattias Wigley, Pontus Johansson
Målskyttar Kristianstad: Victor Löfstedt 2, Tony Pappila, Johan Lundgren
Skott: 39-38
/Mats Tjernström