ÖHF förlänger med Öst Pettersson

Linus Öst Pettersson gjorde sin första seniorsäsong 2018/19.

Nu står det klart att han fortsätter i Örnsköldsvik HF.

Öst Pettersson har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020/21.

– Linus är en spelare som har kapacitet för att vara en bra och viktig pjäs i vårt försvar. Han har storleken för att vara stark i det defensiva spelet och med sitt skott är han ett ständigt hot i offensiven, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

 

20-årige Öst Pettersson med Järveds IF som moderklubb har gjort totalt 54 matcher med ÖHF i Hockeyettan och under dessa har det blivit 20 poäng, varav åtta mål.

– Nu har jag gjort min första säsong som seniorspelare med allt vad det innebär. Tycker att jag hade en klart hygglig höst men sedan både sjukdom och skador som gjorde att vårsäsongen inte blev vad jag hade hoppats på, säger Öst Pettersson och fortsätter:

– Jag är övertygad om att ÖHF är rätt klubb för mig i min fortsatta utveckling. Känner också att vi har en grupp där alla är tighta och att det finns potential för framgång.