Conny Strömberg på is med Sura.

Just nu kör Blue Hammers sitt fjärde ispass på fyra dagar och från och med idag så är han med på isen Och en i gänget som skall göra det i vinter. Profilen Conny Strömberg drog ikväll på sig suratröjan för första gången. Välkommen till Sura!

Webbsidans utsände tog ett snack med Conny efter ispremiären,
Conny tyckte att det kändes rätt bra trots att det var första ispasset på drygt tre månader. ”Lite rostigt var det väl men ett år till kommer jag fixa på den här nivån.” Trots att Conny spenderat sommaren uppe i övik har det inte blivit någon hockey
Jag gillar att vara ledig från hockeyn när säsongen är slut. Det blir väldigt intensivt under åtta månader så då är det skönt att vila kroppen och bara göra annat under sommaren”

Hur känner du inför säsongen dom väntar.!?
Det ska bli kul men också en utmaning. Det är inte nå enklare att spela 5 mot 5 i hockeyettan jämfört med allsvenskan. Det är lite rörigare och kvaliteten på spelarna är överlag lite sämre och då ställer det krav på kemin och att man vet var man har varandra. När jag började kunde man ta pucken och göra mycket på egen hand nu är man beroende på ett annat sätt av andra och det är en utmaning. Men det skall bli kul att göra en säsong här i sura

Hur ser närmaste tiden ut?
Jag åker till Jönköping imorgon för att gå en tränarutbildning fredag-onsdag. En lösning som Sura fixat och som jag är väldigt tacksam över. Det kommer ju ett liv efter den aktiva karriären och jag vet inte riktigt vad jag vill mer än att blir något med hockey och då är en tränarkarriär inte helt främmande. Jag tränar med killarna igen på torsdag nästa vecka

Conny gjorde alltså sitt första ispass med Surahammar ikväll och även om det kanske finns lite mer att hämta ur fysiken så visade Conny flera gånger under kvällen upp sina kvaliteter och framför allt vad hans handleder kan åstadkomma i powerplayspelet i vinter. Flera knivskarpa flippassningar som landade direkt på medspelarnas klubblad. Lita på att Conny med sin erfarenhet och kunskap kommer bli en publikfavorit i Surahallen i vinter

Mattias Forsberg