Mathias Linnarud återvänder till Surahammars IF

I veckan blev det klart att 23-årige backen Mathias Linnarud återvänder till Surahammar efter en säsong i IFK Arboga

Mathias Linnarud med Västerås IK som moderklubb kom till Surahammar under kvalet säsongen 2014/15. I Sura hann han göra 109 matcher innan Mathias inför förra säsongen valde att prova lyckan i Arboga. Säsongen började i dur med Allettan bara ett mål bort, men slutade i moll med degradering till division två och nu väljer Mathias alltså att återvända till Surahammar.

–  Jag har alltid trivts väldigt bra i Sura och nu känns det också som att något riktigt bra är på gång. Hela föreningen känns proffsigare och alla som jobbar runt föreningen känns taggade och mer engagerade än på länge. Sen har jag ju många kompisar i laget så när degraderingen med Arboga blev ett faktum så kändes det lika naturligt som viktigt för mig att komma tillbaka till Sura och Hockeyettan.

– Jag är väldigt tacksam att Surahammar hörde av sig och ville ha tillbaka mig med tanke på att jag bytte klubb förra året. Jag förstår att det rörde upp känslorna hos vissa när jag lämnade Sura för Arboga, men det kändes rätt då och valet jag gjorde då ångrar jag inte. Men nu blir det Sura igen och det skall bli jättekul.

Mathias ses av många som en av Hockeyettans mest talangfulla backar med en vass skridskoåkning och ett bra skott. Förhoppningsvis kan Mathias Linnarud bli ett bra komplement till Conny Strömberg i Surahammars powerplayspel i vinter. De båda hade ett bra samarbete i Arboga förra säsongen och klickade enligt rykten bra även på det personliga planet. Kemin mellan Strömberg och Linnarud kan med andra ord bli ett viktigt anfallsvapen för Surahammars IF i vinter.

Vi hälsar Mathias varmt välkommen tillbaka till oss i Sura och önskar honom stort lycka till.

Text och foto Mattias Forsberg