sön 16 feb Slut
Hockeylag LND 3
Hockeylag FOR 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SUR 0
Hockeylag KUM 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag NYK 2
Hockeylag KPN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag HIF 2
Hockeylag SEG 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag WIN 6
Hockeylag STR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag SHC 2
Hockeylag HAN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KAL 4
Hockeylag ORN 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag AIF 6
sön 16 feb Slut
Hockeylag BOD 3
Hockeylag HHC 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag KIR 3
Hockeylag OIK 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag LIN 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BHF 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag KRIF 5
Hockeylag GRU 2
sön 16 feb Slut
Hockeylag SIK 1
Hockeylag NYB 5
sön 16 feb Slut
Hockeylag MAR 3
Hockeylag HAH 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag TYR 3
Hockeylag BOR 1
sön 16 feb Slut
Hockeylag MRM 2
Hockeylag DAL 4
sön 16 feb Slut
Hockeylag HLS 1
Hockeylag KLR 7
sön 16 feb Slut
Hockeylag VSB 4
Hockeylag VBK 0
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KLR -
Hockeylag MRM -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag KUM -
Hockeylag NYK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag SUR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag MAL -
Hockeylag LND -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag KIR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag BOD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag STR -
Hockeylag SHC -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag SEG -
Hockeylag WIN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag ESK -
Hockeylag HIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ORN -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag BHF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag VSB -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag VBK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag GRU -
Hockeylag SIK -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag KRIF -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag MAR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag VRH -
Hockeylag TRO -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag HUD -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag DAL -
Hockeylag TYR -
ons 19 feb 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag VIM -
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -

För många misstag fällde Skövde mot Dalen

Försäsongen på hemmaplan är över för Skövdes del, onsdagens match var den tredje på en vecka på hemmaplan och laget har nu enbart matcher på bortaplan kvar att spela innan serien drar igång i mitten av september.

För motståndet i den sista hemmamatchen stod HC Dalen från Norrahammar och den första perioden blev intensiv med två lag som försökte ta sig igenom kompakt försvarsspel.

Skottstatistiken 6-5 var talande för hur det såg ut på isen, båda lagen hade svårt att skapa chanser men Skövde var de som kom till något vassare chanser och efter 16.28 lyckades Jonas Nyman sprätta in pucken i nätet bakom Alexander Sundstrand, fint framspelad av Henrik Thegel och Dennis Santesson.

Resultatet stod sig in i periodvilan och i den andra öppnade spelet upp sig markant. Lagen bytte chanser med varandra och hade bland annat var sin ramträff.

– Spelet utan puck är rätt bra, vi ligger rätt och kämpar och åker skridskor, det tar vi med oss, sa Johan Hellström.

Men det var gästerna som inledde bäst under perioden och efter dryga fem minuter skickade Viktor Näslund in ett höstlöv från Hugo Fagerbloms högra tekningscirkel och pucken gick in ovanför hans högra axel.

När Dalen sedan fick chansen att spela powerplay tog de dessutom ledningen, Karl Smedberg fick ett liknande läge som Näslund och fixade ledningen till Dalen bakom en skymd Hugo Fagerblom.

Hemmalaget såg till att gästernas ledning blev kortvarig, Oskar Forsmark tryckte in pucken under den gamla Tibro-målvakten Alexander Sundstrand i powerplay efter att hemmalaget prickat målramen och pucken hamnat hos Forsmark.

Efter kvitteringen böljade spelet fram och tillbaka och båda lagen hade fina chanser att ta ledningen men istället stod sig siffrorna perioden ut och det var helt jämnt inför avgörandet.

– De är aningen noggrannare i det offensiva spelet med puck, vi ger bort på tok för mycket puckar högt upp i banan vilket gör att de kan vända på oss gång på gång, så där har vi något att träna på, ansåg Johan Hellström.

Väl i den tredje perioden var det gästerna som var det bättre laget, Skövde bjöd på alldeles för mycket, passen som tidigare satt på bladen satt istället på motståndarnas blad eller på lagkamraters skridskor.

Hemmalaget drog dessutom på sig på tok för många utvisningar, bland annat en för att Oskar Forsmark bromsade snö i motståndarmålvaktens ansikte och för att felaktigt ställt upp vid en tekning.

– Vi behövde träna lite boxplay så det var bra att vi fick utvisningarna, vi fick ju nöta box i varje fall. Men det såg ganska bra ut i boxen också, det är ett lyft framåt, sa Johan Hellström med en viss ironi.

Samtidigt gjorde laget ett förtjänstfullt arbete i numerärt underläge och när de fick spela tre mot fem under två minuter så såg de till att Dalen inte kom till några farliga chanser samtidigt som Hugo Fagerblom tog hand om de få puckar som gick fram till burväktaren.

Dalens Jonathan Tholander fick ett fint läge att ge sitt lag ledningen efter knappt tolv minuter när han fick fri gata men Fagerblom var med på noterna och fredade målet från påhälsning.

Andreas Gustavsson fick ett jätteläge för hemmalaget när klockan tickat upp på knappt 16 minuter men avslutet gick rakt på Sundstrand den gången och returen var det ingen i hemmalaget som fick träff på.

Istället kom ledningsmålet för gästerna knappa minuten senare när Dalen kom tre mot två och efter ett fint spel kunde Karl Smedberg slå in pucken i öppen bur.

Skövde försökte komma tillbaka målmässigt och plockade ut Fagerblom med dryga minuten kvar för att spela sex mot fem men istället för kvittering gick det som det brukar, Linus Tjulander stoppade ett skott från Alexander Björklund på Dalens blålinje, åkte över röd och skickade iväg en backhand som gled hela vägen över mållinjen och Dalenspelarna kunde jubla över ytterligare en seger på Skaraborgsk mark.

Närmast för Skövdes del väntar returmöte med antagonisten Mariestad i deras årliga cup nästa fredag.

– Nu ska vi köra två tuffa träningar och grisa ned oss ordentligt med skridskoåkning och tuff fys torsdag och fredag, sen tar vi ledig helg och börjar fokusera på cupen på träningen på måndag, avslutade Johan Hellström.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath