ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Andra träningssegern för HHC

HHC vann även säsongens andra träningsmatch när topprankade norrlaget Östersund gästade Glysishallen.

3-1 (0-0, 3-1, 0-0) slutade matchen som bara delvis nådde upp till den nivå man kan vänta sig av de här lagen, men då och då glimtade det ändå till lite och när det skulle avgöras så hade HHC lite större effektivitet.

HHC kom till spel utan axelskadade #10 Jonas Lindström och #40 Markus Kinisjärvi (förkyld) och det innebar att hemmalaget hade centerbrist och fick matcha tre centrar (där #39 Anton Hammargård fick vikariera) och fyra forwardspar. HHC saknade också #6 William Mann. Utan Lindström och Kinisjärvi förlorar HHC också väldigt mycket tekningskraft.

När det sedan blev ovanligt mycket spel i både power play och box play blev både spelet, kontinuiteten och hela matchen söndertrasad och förryckt. Utan att matchen på något sätt var ful eller ”överhettad” så slutade utvisningsstatistiken med 13 (!) tvåminutersstraff.

Efter målfesten mot Strömsbro möttes HHC nu av ett helt annat motstånd. Nu var det lite tätare, lite snabbare och lite hetare där ute på isen, vilket ofta gick ut över passningsspelet. HHC gjorde ändå totalt sett en godkänd insats, även om spelkvalitén sjönk rejält i den tredje perioden.

Men i sådana här lägen, med en tvåmålsledning inför tredje perioden handlar det ju också om att spela av matchen och det gjorde HHC bra, även om Östersund då och då tog sig till lägen och skott och då var det #1 Magnus Åkerlund som i sin första träningsmatch såg till att ledningen var intakt.

I den tredje perioden vann nämligen Östersund skottstatistiken med 13-5 (totalt 22-30) när HHC hamnade lite på hälarna och bland annat fick reda ut tre numerära underlägen.

– Det rör till det lite för oss när vi får matcha laget så här. Men vi måste bli noggrannare i uppspelen. Nu blev vi lite ivriga ibland och drog iväg pucken och bara hoppades att det skulle gå bra. Dessutom var det alldeles för många skott som inte träffade målet. Där måste vi bli bättre, menade Per Ljusteräng.

HHC-tränaren var förstås nöjd med spelet i box play där hemmalaget klarade sex numerära underlägen, bland annat med nästan en och en halv minut i spel 3 mot 5, utan att släppa in mål.

Däremot gjorde HHC mål i numerärt underläge när #66 Joel Englund-Källström slet sig loss och fälldes i fritt läge. Straffen tog #18 Erik Flood hand om på bästa sätt och gjorde 1-0 efter 6.34 i andra perioden.

När det sedan var dags för spel i power play drog Flood in 2-0 (8.48) efter ett snyggt spel där hela femman var involverad.

Det här var HHC:s bästa del i matchen och innan andra perioden var över hade också #39 Anton Hammargård hamnat i målprotokollet med 3-0 (13.50).

Östersund svarade snabbt med 3-1 av gamle HHC-bekantingen Linus Wernerson-Libäck i en soloinsats.

Mer än så blev det inte och efter den mållösa tredje perioden kunde ändå Per Ljusteräng konstatera att det också fanns bra saker att bygga vidare på.

Skribent Lars Gösta Larsson

Fotograf FlyWoodStudio

Se highlights:

https://play.staylive.se/hudikhockey/w/26085