Sura nollade Arboga i KHC Höstcup.

5-0 slutade matchen sedan målvakten Philip Olsson gjort en prickfri insats i kassen.

Matchen var jämn i början av första perioden och bägge lagen hade chanser att spräcka nollan. Men första målet lät dröja på sig. Inte förrän efter 16:05 spräckte Sura nollan, Jesper Hedman på ett närskott, framspelad av Adam Holmkvist och Oliver Nordmark. Det var många utvisningar i första perioden och i matchen som helhet. I slutet av första perioden gick det fort, 17:51 gjorde Marcus Wahlren 0-2 på en retur från Nicklas Larsson och 18:12 satte Joakim Landkvist 0-3 framspelad av Philip Pannérus. Så Sura gick till vila med en 3-0 ledning.

Andra periden blev sönder ryckt av många utvisningar för bägge lagen. Det fanns chanser att spela 5 mot 3 för både Sura och Arboga, men inga mål föll i den perioden.

Tredje perioden tog vid där den där den andra slutade med många chanser i PP. Men inga mål. Det tog ända till 15:51 innan nästa mål föll, Oliver Nordmark höll sig framme och petade in pucken. Så 18:48 kom sista målet i matchen och det var Kevin Bergllund dom satte det i PP (!). Alltså första målet i PP trots massor med chanser.

Sura har då vunnit sin andra match i KHC Höstcup och spelar i morgon kl. 12:00 sin sista match och motståndare är då Fagersta AIK.

Fick en kort pratstund efter matchen med Coach Grundström.

Ni vinner med 5-0 mot Arboga, dina tankar?
-Ja vi hade väl lite dåligt focus i början av matchen, men det är ju så här när man spelar tätamatche. Finn väl mer att önska i PP. Men som jag sa till ”Turken” (Daniel Carlsson), vi ska vara glada över att vinna med 5-0. Sen blev ju matchen sönderyckt av en massa utvisningar. Men så är det ju alltid under försäsongen. Så det är inget konstigt.

Philip Olsson höll nollan idag.
-Philla var stabil i kassen. Är ju alltid svårt att hålla nollan, det vet man ju själv som målvakt säger Conny pch fortsätter. Det bådar ju gott att ha två bra målvakter. Sen hade vi ju ändrat i backbesättningen till den här matchen. Vi släppte fram flera ungdomar i dag.

Skador då eller?
-Nä det var planerat så här. Så det är inga skador på någon spelare. Alla är friska, ja det var väl någon som var lite hängig i dag. Men inget allvarligt. Så nu laddar vi inför match i morgon kl. 12 mot Fagersta.

Vi tackar Conny för pratstunden och ser fram emot nästa match i morgon mot Fagersta AIK. Har Ni möjlighet så åk till Köping och se den avslutande matchen för Suras del i KHC Höstcup.