ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Surahammar vann KHC Höstcup efter tre raka segrar

I helgen avgjordes KHC Höstcup i Köping. En försäsongsturnering där Köping, Fagersta, Arboga och Surahammar deltog. När Surahammar besegrade Fagersta med 5-1 under söndagen stod det klart att laget också vunnit cupen

Surahammars A-lag som varit på is i drygt två veckor åkte till Köping inför turneringen osäkra på formen och hur formationerna som nötits på träningarna skulle fungera. Cupen inleddes sent på fredagskvällen när våra killar tog emot arrangörsklubben och favoriten Köping.

Köping förde spelet under stora delar av matchen och ledde en bit in i tredje perioden med 3-1. Men Sura kämpade sig ikapp till 3-3 och efter en mållös förlängning kunde vi vinna matchen med 4-3 efter straffar.

Under lördagen så mötte våra killar IFK Arboga, ett lag som efter en total genomklappning i slutet av förra säsongen nu återfinns i division 2 med ett i stort set helt nytt lag. Vi hade inga större problem att manövrera ut Arboga och när Philip Olsson dessutom storspelade i målet kunde segersiffrorna skrivas till 5-0.

Söndagens avslutande drabbning stod mot Fagersta AIK, också dom hemmahörande i division 2. Spelkvaliteten var låg, och långa stunder obefintlig. Mycket på grund av en domare som tog allt och lite till, även sånt som ingen annan såg. Det här gjode att matchen tappade tempot, spelet rycktes sönder och de tilltänkta kedjeformationerna fick väldigt lite speltid i sin tilltänkta form. Det blev mycket spel såväl 5 mot 4 som 3 mot 5, 4 mot 3 osv. Inte optimalt när man som coach försöker spela ihop laget inför seriestarten hemma mot Grums den 14/9.

Vi fick några ord med tränaren Conny Grundström efter matchen mot Fagersta och han var nöjd med att man fick lämna Köping med tre segrar och en turneringsvinst i bagaget.

– Det är alltid bra att vinna. Jag tycker också vi har fått kvitton på vad som funkar och vad som behöver bli bättre. Vi är naturligtvis lite tunga och nerkörda efter några veckor med hård träning och nu tre matcher på tre dagar, men det kommer lätta och spelet kommer bli bättre när vi också blir lite rappare.

Christoffer Hanning

Vad har imponerat mest på dig under helgen?

– Målvaktspelet är det som imponerat allra mest. Både Christoffer Hanning och Philip Olsson har visat hög kvalitet i sitt målvaktsspel och det är tydligt att det kommer bli en hård kamp om förstaspaden i vinter. Otroligt viktigt för vårt unga lag att känna tryggheten med två riktigt bra målvakter. Det är det stora glädjeämnet fårn helgens turnering.

Webredaktionens intryck under helgen är positiva. Inte bara för att det till slut blev en turneringsseger (när vann Sura en turnering senast egentligen?), utan för att det stundtals såg riktigt bra ut. Förutom att det visat sig att vi har två riktigt duktiga målvakter så har vi såväl backar som forwards som vill kriga och skapa oreda för motståndarna i vinter.

Filip Kondys gnuggar på med hög fart och intensitet i spelet. Conny Strömberg har med sin rutin öppnat ytor för sina medspelare och även producerat på egen hand. Jesper Hedman har visat sig vara en lirare med sinne för mål, och Anton Ahlin har mognat  och blivit än mer placeringssäker i sitt backspel. När han desutom avslutade sin del av turneringen med att borra upp ett slagskott i krysset så visade han att såväl det defensiva som det offensiva blir en rejäl tillgång i vinter.

Vi skulle kunna nämna många namn, då många visade att man trots tunga ben har kvaliteter som kommer bli viktiga i vinter. Men vi stannar där och gläds åt att vi trots perioder av riktigt försäsongsspel med slarviga passningar och lågt tempo, ändå lyckats manövrera ut våra motståndare och vinna tre matcher på tre dagar. en seger är alltid en seger och att få plantera lite vinnarkultur i truppen så här tidigt kan vara viktigt framöver.

Nu väntar lite vila för trötta ben och sen laddar vi gemensamt för den öppna träningen, ispremiären i Surahallen på tisdag 3/9 klockan 18.30. Kom ner till Surahallen och träffa killarna, titta på träningen, köp något i serveringen (varför inte ett årskort för 800:-)

Text och bild: Mattias Forsberg