Seriepremiär i moll.

Det blev inga poäng i serie premiären för Surahammars IF, det såg Grums till och framförallt Jesper Norbäck. Han gjorde nämligen 3 av Grums mål.

Annars så började Sura och pressade på mot Grumskassen under första periodens 10 minuter och under den pressen tog Sura ledningen med 1-0 genom Jakob Forslund. Sura hade bud på flera mål, men det tog stopp Istället så kvitterade Grums på ett riktigt tur mål. Pucken gick upp i luften framför Christoffer Hanning i Surakassen och damp ner via målvaktens rygg ner i kassen. Då hade också Grums jämnat ut spelet. Skotten i första 8-12.

Andra perioden var bara 3 minuter gammal, när Grums tog ledningen. Trots flera chanser i andra perioden så blev det inga fler mål där. 9-11 var skotten.

I tredje perioden så ökade gästerna på till 1-3 efter 12:24 och ökade på sin ledning efter 14:42. Nu verkade det som om luften gick ur hemmalaget och att Grums kunde göra 5-1 kom inte som någon överraskning.

Så att Grums vann matchen var väl fullt rättvist. Man hade också en första formation som låg bakom det mesta och spelade väldigt mycke under hela matchen.
För Suras del är det bara att ta nya tag, det finns ju kvalite i laget. Men som vanligt så är det målskyttet som verkar vara det som inte fungerar ruiktigt bra än. Man radar upp chanser, men avsluten når inte riktigt fram. Så det är bara att jobba vidare, Lindlöven på onsdag är nästa match.

Före matchen förärades Nicklas Larsson med en plakett för sina 500 seriematcher i klubben.