Usel insats av SIK gav första förlusten i serien

Så kom då säsongens första förlust, Skövde IK stod för en rejäl plattinsats och ingenting i spelet fungerade. Efter överkörningen mot Kumla senast så var Skövde på jakt efter sin tredje raka seger. Men med dålig inställning och en insats som var bland det sämsta under säsongen fick laget vända hem till Skaraborg utan några poäng i bagaget.
– Alla perioder är underkända, Surahammar vinner alla närkamper, vi är för slarviga i passningsspelet och tar för många felbeslut över hela banan idag, sa en missnöjd Johan Hellström. 

Det började annars bra, laget tog ledningen redan efter 52 sekunder genom Alexander Henriksson när Dennis Santesson släppte pucken bakåt och Henriksson hittade fjärde nätmaskan bakom Christoffer Hanning.

Men efter målet var det hemmalaget som tog över, istället för att Skövde spelade sitt vägvinnande fartfyllda spel så gick de ned sig i tempo, började sprida puckar till höger och vänster och jobbade inte klart situationerna.
– Det är inte ett steg bakåt, det är 17 steg bakåt, det är inte bra, inte någonstans, ansåg Johan Hellström.

Surahammar skapade en hel del chanser och hade mycket väl kunnat kvittera i powerplay men istället fick Adam Thilander att bra läge att utöka ledningen när han blev framspelad av Henrik Thegel men då var Hanning tät mellan benen.

I den andra perioden fick Skövde på nytt en bra start. Johan Planeby tryckte in en retur efter drygt fem minuter. Men det var egentligen det enda som Skövde skapade på hela perioden. Det var istället Surahammar som var spelförande och tryckte tillbaka Skövde flera gånger om. Eric Viklund fick ett friläge när Anton Brandhammar slarvade i egen zon men Hugo Fagerblom parerade.
– Vi har varit väldigt noggranna i tidigare matcher men idag känner jag inte igen oss alls, sa Johan Hellström.

Efter knappt nio minuter kom reduceringen, Conny Strömberg fick stå helt obevakad framför Fagerblom och hittade en lucka hos burväktaren.

Strax därefter prickade hemmalaget stolpen och de hade bud på fler mål. Två minuter efter reduceringen kom också kvitteringen. Den annars så puckskicklige Max Kardevall slog en passning rakt in i banan och där kom Charlie Hellström och hängde upp pucken i krysset bakom Fagerblom.
– Vi kastar puckar omkring oss istället för att spela smart, ansåg Johan Hellström.

I den tredje perioden kändes det ändå som att Skövde skulle ta tag i det hela när Jonathan Ström fixade ett nytt ledningsmål efter 34 sekunder och Skövde fick lite momentum.

Rasmus Gustafsson fick ett läge att utöka ledningen efter knappt sex minuter men fick inte upp pucken bakom Hanning när han avslutade.

Istället kom kvitteringen till 3-3 när Conny Strömberg serverade Eric Viklund och Fagerblom fick kapitulera på nytt.

SIK tog sin timeout efter drygt åtta minuter men det hjälpte inte, laget fortsatte sprida puckar och med drygt två minuter kvar att spela punkterade Jesper Hedman när han blev serverad ett öppet läge av Conny Strömberg.
– Det är bara gratulera Surahammar, men så här funkar det i hockey, ibland vinner man, ibland förlorar man och man gör det som ett lag. Nu tar vi ledigt under söndagen och tar nya tag på måndag, avslutade en missnöjd Johan Hellström.

 

//Kristoffer Bennemyr-Porath