Tredje raka segern för Hudik Hockey

Tredje matchen och tredje segern. Hudik Hockeys nye tränare Per Ljusteräng har fått exakt den start han hoppades på i sin nya klubb.

Fotograf: Roger M Persson

– Vi var lite missnöjd senast trots att vi vann, men i dag var det mycket bättre, sa Ljusteräng, sedan HHC besegrat Hammarby på hemmaplan med 5–1 (2–1, 3–0, 0–0).

5–0 mot såväl Sollentuna som Vallentuna i inledningen, och nu 5–1 mot Hammarby, vilket innebar att HHC för första gången släppte in ett mål i serien. Ingen skugga ska dock fall över #25 Andreas Bosson som stod i mål i denna match. Det insläppta målet kom i numerärt underläge.

– Vi går bort oss lite där i box play. Han ska inte få skjuta i det där läget, sa Ljusteräng.

Lagets första insläppta mål kom efter 15.53 i den första perioden då #95 Petter Kjellin satt utvisad. Hammarby spelade upp pucken till Hampus Berg på blålinjen och hans skott tog på en täckande hemmaspelare och ställde Bosson i målet.

Därmed reducerade gästerna till 1–2, för innan dess hade #20 Henrik Marklund gjort 1–0 och #49 Hugo Enock 2–0 bara 22 sekunder senare.

Trots att det bara var ledning med uddamålet efter den första perioden var det klasskillnad mellan lagen, och det märktes än mer i den andra perioden där hemmalaget svarade för några riktigt snygga mål. 3–1 kom sedan Henrik Marklund bjudit tillbaka till kedjekompisen #66 Joel Källström Englund (han serverade Marklund ett kalaspass vid 1–0) och nyförvärvet från Borlänge gjorde sitt första HHC-mål.

Matchens delikatess stod sedan backen #55 Albin Runesson för. Han rundade egen kasse, åkte slalom mellan motståndarna och satte 4–1 bakom en chanslös Marcus Due-Boje i Hammarbymålet.

Innan perioden var över hade Källström Englund gjort sitt andra mål för kvällen sedan först Petter Kjellin skjutit efter en knepig sargstuds, och Källström Englund lyfte in 5–1 på returen.

Hemmaövertaget fortsatte i tredje perioden, men det blev ändå en mållös period.

– Lite synd att vi inte gör något mål där i tredje, men å andra sidan släpper vi inte till några lägen bakåt heller, sa Ljusteräng.

– Vi har genomgående haft bra försvarsspel i samtliga matcher. Motståndarna får inte många chanser till passningar i vår zon utan vi vinner tillbaka pucken snabbt.

Som helhet var det en bra genomförd match av HHC med bra fart emellanåt, men också lite ”pyspunka” vid några tillfällen då man sjunker in i motståndarnas betydligt lägre tempo. Sedan funkar väl spelet i power play så där.

– Vi ska komma ihåg att vi fortfarande är i uppbyggnadsfasen med det här laget och vi har lång väg att vandra. Men det är verkligen skönt att vandra vidare med vinster i ryggen, sa Ljusteräng.

Nu får Hudik Hockey några dagars extra vila innan nästa match, en match som spelas på fredag borta mot Visby/Roma.

– Det blir en jättetuff match. Vi åker redan klockan sex på morgonen och spelar sedan match sju på kvällen. Så det känns bra att vi får några dagars extra återhämtning, sa Ljusteräng.

Skribent: Christer Stridh