Inför Väsby vs Segeltorps IF

Nu är det tätt om given. I måndags mötte Väsby Huddinge i Björkängshallen och onsdag kväll väntar ännu ett Huddingegäng, men nu i form av Segeltorps IF.

 

Det är ett lag som gör sitt andra år i Hockeyettan men som har vitt skilda förutsättningar denna säsong kontra fjolårets. Då var laget fullpepprat med högkvalitativa meriterade spelare som främst hade anlänt från grannlaget Huddinge Hockey. Till år har många av dem följt tränare Mikael Österblom och gått tillbaka till det rödvitblåa laget. Det har lett till att ”Torpet” blivit tvungna att bygga om. Nitton nya spelare har tillkommit där många av dem är av det unga slaget. Laget är med andra ord hungrigt, piggt och öppen för att lära sig nya saker.

 

Starten av serien har även varit positiv för laget. Två jämna matcher mot Vallentuna och Visby/Roma har laget presterat plus att laget chockade Hammarby och vann med hela 8-5 på bortaisen i Sätra.

 

Så hur bra är egentligen årets upplaga av Segeltorps IF? Kan laget fortsätta att överraska och spela sin frejdiga ishockey som laget bjudit på under i princip hela försäsongen samt så starten av serien. Svaret har en av lagets mest erfarna spelare i form av Johannes Yucel. Denna tjugofemåring har många säsonger i Hockeyettan på sin meritlista så han vet vad han pratar om. Så här tänker han inför onsdagskvällens match.

 

Hej Johannes! Tre omgångar har gått av serien och ni har tagit tre poäng på dessa matcher. Hur skulle du vilja summera er start?

– Hej Krister! Jag skulle nog säga att det har gått bra. Vi har haft lite otur med studsar och dylikt men vi tar framsteg varje träning och match.

 

För många är det en överraskning att ni lyckades slå Hammarby för en dryg vecka sedan med tanke på att ni varit rätt nederlagstippade inför seriestart. Var det en överraskning eller är ni bättre än många tror?

– Jag skulle säga att vi är bättre än vad många tror.

 

Vad skulle du vilja säga kännetecknar årets ”Torpet”?

– Årets Torpet är ett ungt skridskostarkt lag som krigar förvarandra.

 

Vad har ni själva för målsättning med säsongen?

– Självklart är det ju att hamna topp 5. Men vi tar en match i taget och tar det därifrån.

 

Detta är för din egen del första säsongen i klubben efter spel ibland annat Wings och Hammarby tidigare säsonger. Hur skulle du vilja jämföra årets Torpet med klassen på dina tidigare klubbar i Hockeyettan?

– Jag skulle först och främst säga att stämningen i laget är utöver det vanliga, och jag tror att det kommer göra mycket för oss i längden. Det är viktigt att alla mår bra och drar åt samma håll.

 

Väsby Hockey väntar nu er på onsdag i Vilundahallen. Vad är dina känslor inför den matchen?

– Känslorna är bra och jag är supertaggad. Det är alltid roligt att komma till Vilundahallen och spela!

 

Vad känner ni till om oss och vad tror du på för typ av matchbild?

– Väsby har alltid varit ett skridskostarkt och spelskickligt lag. Jag tror det kommer bli en rolig match och titta på.

 

Du var med och hjälpte Wings upp till Ettan i våras men hamnade till slut ändå i Segeltorp. Hur kommer det sig?

– Ja, det stämmer! Jag var sugen på att testa något nytt och Segeltorp passade perfekt för mig.

 

Vilka i ditt gäng tycker du lyst så här i inledningen av serien som du tycker att vi på läktarna i Vilundahallen ska kika in lite extra?

– Svårt att säga, men vi ger och tar allihop.

 

Slutligen Johannes, hur går det på onsdag och vad fäller avgörandet?

– Jag tror att det kommer bli en jämn match med många lägen åt båda hållen. Vi tar det längsta strået och vinner med 3-2.

 

// # 19 Johannes Yucel – Segeltorps IF

 

För Väsby gäller det att ladda batterierna på nytt efter kraftansträngningen i Björkängshallen i måndags. Det efter en välspelad match där många krafter användes för att hämta upp 3-1 underläget till den slutliga bärgade poängen. En som i alla fall är utvilad inför matchen är vår nya målvakt Edvin Olofsson som såg matchen från båset i måndags. Så här tänker Edvin inför matchen där många av hans tidigare lagkamrater från Trångsund ställs på isen.

 

Hej Edvin! Det blev förlust efter straffar mot Huddinge i måndags kväll. Hur var känslorna efter matchen för dig och dina lagkamrater?

– Tjena Krister! Självklart är det tråkigt att falla på målsnöret som vi gjorde igår. Samtidigt kan vi ta med oss att vi gör en ganska bra bortamatch.

 

Hur skulle du vilja beskriva matchen och vad gjorde vi framförallt bra där tycker du?

– Vi börjar ganska trevande i första perioden men kommer igång mer och mer ju längre matchen går. Jag skulle framför allt vilja lyfta vårt spel i boxplay som en nyckel till gårdagen poäng.

 

Sex poäng av nio möjliga så här i inledningen av serien och obesegrade efter full tid måste väl ändå kännas som en godkänd inledning av oss eller vad säger du?

– Poängmässigt absolut, men spelmässigt finns det mer att hämta!

 

Du är ju ny i klubben för säsongen och har nu varit med under försäsongen samt spelat matchen borta mot ESK. Hur känns tiden i klubben så här långt?

– Känns riktigt bra! Trivs i gruppen och föreningen.

 

Segeltorp väntar nu för oss på onsdag. I det laget vimlar av forna lagkamrater för dig från tiden i Trångsund. Ska det bli extra kul för dig att ställas mot alla dessa spelare?

– Tror det är 6-7 spelare från Trånkan, så det är ju nästan som att möta sitt gamla lag. Känns såklart kul!

 

Vad känner du annars till om årets upplaga av ”Torpet”?

– Såg deras match mot Visby och tycker de var en bra match. Så torpet är inte att underskatta.

 

Vi har nu mötte två topplag samt spelat en tuff bortamatch och nu möter vi ett lag som på pappret kanske känns lite svagare. Varför ska vi inte drabbas av den klassiska underskattningen nu?

– Torpet är nog bättre än vad många tror. Dem har några spelare som kan blixtra till.

 

Med det sagt, vad tror du är det viktigast för oss att fokusera på i vårt spel på onsdag?

– Hittar vi bra fokus från start och över 60 minuter så har vi goda möjligheter att plocka 3 poäng.

 

Slutligen Edvin, hur går det på onsdag och om du spelar, vad kommer du då att bidra med?

– Självklart tror jag på vinst, vilket jag i så fall också hoppas kunna bidra till.

 

// # 59 Edvin Olofsson

 

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren