Inför Väsby vs Strömsbro IF

Det ett klassiskt gäng som gästar Vilundahallen på onsdag. Klassiskt i den bemärkelsen att Strömsbro var pionjärer inom hockeyn i Gästrikland och har fostrat många framgångsrika spelare genom tiderna. Föreningen har även många säsonger i dåvarande SHL på sin meritlista och därefter var laget ett ständigt topplag i dåvarande division 1.

 

Väsby Hockey har mött föregångarna till nuvarande Strömsbro som då hette SG83 vid ett flertal tillfällen genom åren. Det var en sammanslagning mellan Strömsbro och Gävle GIK men samarbetet tog slut år 1991. Därefter bildades ett nytt Gävlelag som hette Team Gävle vilka även de var framgångsrika. Med det sagt vill jag bara skriva att det definitivt finns plats för ett lag i Gästrikland på denna nivå. Brynäs IF utbildar många duktiga ishockeyspelare och för de som vill stanna kvar i regionen så uppfyller Strömsbro verkligen ett syfte för spelare som kanske inte riktigt kunnat ta klivet till SHL eller Allsvenskan. Det är också lite så tanken är med föreningen och i år som nykomling har föreningen dammsugit Sverige på spelare som kunnat tänkas komma ”hem” igen.

 

Laget gjorde en sisådär försäsong men nu verkar det som att laget kommit in i tempot som är i Hockeyettan. Laget är målglatt och sedan toppnamnet Joakim Axman anlände från Allsvenskan har laget en offensiv som inte går av för hackor. Det är framförallt lagets förstaformation med just nämnda Axman som tillsammans med sina kedjekamrater Viktor Ehn och Kim Persson som leder laget. De ligger etta, tvåa och sjua i hela poängligan i Hockeyettan Östra och har legat bakom mycket av de framgångar laget bjudit på i de två senaste omgångarna. Framförallt är segern hemma mot Visby/Roma i lördags väldigt meriterande så nog är Väsby allt förvarnade över vad som väntar oss på onsdag.

 

En som känner till Väsby i Gävlegänget är backen Arkaitx Edgren. Om ni känner igen namnet så är det för att han var tänkt som en backförstärkning i det Väsbygäng som förberedde sig inför säsongen 2017/2018. Men den storväxta backen valde istället ett äventyr utomlands och har nu förstärkt Strömsbro inför säsongen. Vilka turer Arkaitx varit med om och vad han tänker om onsdagens match kan ni läsa här nedan.

 

Hej Arkaitx! Välkommen till Vilundahallen igen. Hur känns det att komma hit och spela?

– Det ska bli skoj. Alltid lika roligt att möta lag som är favoriter till segern.

 

Tanken var ju att du skulle spela med oss för några säsonger sedan men det blev andra utmaningar för dig istället. Vart har du spelat sedan dess?

– Norge, där jag bland annat tog tre medaljer med Stavangers J-20-lag. Vi blev Seriemästare, tvåa i Final Four samt trea i serien så det var en rolig och bra erfarenhet. Hade även ett proffskontrakt i Slovakien i nio dagar förra hösten, men det är en alltför lång historia för att berätta… haha….

 

Strömsbro blev en ny bekantskap för dig denna säsongen. Hur känns allt fem omgångar in i grundserien?

– Det känns bättre och bättre, vi börjar få ihop laget.

 

Vi som inte har sett Strömsbro spela ännu. Hur skulle du vilja beskriva ert spel och den ishockey som Strömsbro vill stå för?

– Vi försöker spela med kreativitet och stå för hårt arbete av alla i laget.

 

Efter en ganska tung inledning för er har det vänt med två raka segrar varav den senaste mot Visby/Roma var en ordentlig fjäder i hatten. Berätta lite om vad ni gjort bättre nu med tanke på de två segrarna?

– Framför allt har vi gjort mål på våra chanser och även lyckats hålla ihop försvaret bättre. Lägg sedan till bra målvaktsspel så blir det en bra ekvation.

 

Vad gjorde att ni framförallt kunde vinna mot Visby/Roma?

– Ja, du! Det blev en lite överraskande match. Vi höll emot bra i mittzon, stängde ner deras PP, och hade en målvakt som tog det mesta.

 

Väsby Hockey väntar er nu. Vad känner ni i Strömsbro till om oss?

– Inte så mycket! Jag vet att ni har många bra spelare och att ni tillhör favoriterna som bör gå till Allettan.

 

Kommer ni att ha någon speciell gameplan inför mötet eller kör ni på som vanligt?

– Vi har en gameplan, men den håller vi för oss själva. Vi har en finurlig coach…

 

Vilka spelare hos er tycker du att vi i publiken ska kika in lite extra?

– Axman, han gör poäng i varje match.

 

Slutligen Arkaitx, hur går det på onsdag och vad fäller avgörandet?

– Vi vinner med 3-5 och avgörandet blir vårt försvarsspel.

 

// # 60 Arkaitx Edgren – Strömsbro IF

 

Det är som sagt ett formstarkt gäng som Väsby möter på onsdag men det gäller i allra högsta grad även för Väsby. För nu är sviten utan förlorade matcher under ordinarie tid hela tolv matcher även fast sviten varit fasligt nära att spricka vid några tillfällen under seriens gång. Men Väsby har visat stor karaktär och vilja i slutakterna och förhoppningsvis kommer laget att fortsätta i samma spår även på onsdag.

 

Formstark är även backförvärvet från Norrland i form av backen Gabriel Österberg. Gabriel spelar i år sin första säsong i Hockeyettan Östra och vad han tycker om det samt hans tankar inför mötet mot Strömsbro låter så här.

 

Hej Gabriel! Det blev seger efter förlängning mot Hudiksvall i söndags. Hur var känslorna efter matchen?  

– Tjena! Det var jävligt sköna känslor efter matchen, kul att vi framförallt kunde vinna för ”Boba”!

 

Hur skulle du vilja beskriva matchen och vad gjorde vi framförallt bra där tycker du?  

– Det var en bra match tycker jag. Vi följer vårt spel och stänger ned dom bra! Sedan gör vi en stark tredje period och får in kvitteringen.

 

Elva poäng av femton möjliga så här i inledningen av serien och obesegrade efter full tid måste väl ändå kännas som en godkänd inledning av oss eller vad säger du?  

– Ja, det är fullt godkänt tycker jag!

  

Du är ju ny i klubben för säsongen. Hur känns tiden i klubben så här långt?  

– Det känns superbra hittills i Väsby och jag trivs jättebra i klubben!

  

Hur känns det i kroppen och är du nöjd över vad du presterat hitintills?  

– Kroppen känns bra tycker jag! Det har känts helt okej prestationsmässigt, men tycker jag har mer att hämta.

  

Du har ju tidigare spelat i den norra Hockeyettan med Vännäs. Vad anser du att skillnaden är mellan den Östra och den Norra?  

– Det som skiljer mest är framförallt alla resor, skönt att slippa all bussåkning! Sen hockeymässigt vet jag inte riktigt om det är så stor skillnad.

  

Ett klassiskt lag i form av Strömsbro väntar nu för oss på onsdag. Vad känner du till om dem egentligen?  

– Vet inte så mycket om Strömsbro mer än att dom har haft några bra matcher resultatmässigt.

  

De har många luriga poängmakare i sitt gäng där det finns många naturliga målskyttar. Hur påverkar det er backar när ni känner till ett sådant faktum?  

– Vi är vana med att möta riktigt bra forwards på träningarna så de är bara o spela på som vanligt men såklart ha lite extra koll också!

  

Vad tror du är det viktigast för oss att fokusera på i vårt spel på onsdag?

– Viktigast blir att fokusera på vårat och vara hungriga framför båda målen!

  

Slutligen Gabriel, hur går det på onsdag och vad kommer du då framförallt att bidra med?

– Vi tar en trepoängare! Jag ska bidra med stabilt spel både framåt och bakåt.

 

// # 7 Gabriel Österberg

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren