Inför Väsby vs Wings HC, Arlanda

På söndag är det dags för säsongens första derby när Wings HC, Arlanda kommer på besök till Vilundahallen. Det är första mötet mot Märstagänget på drygt två år eftersom de tillbringade fjolårssäsongen i Hockeytvåan så visst känns mötet lite extra hett.

 

Wings är alltså en av två nykomlingar och de har precis som den andra nykomlingen Strömsbro varit en riktigt positiv överraskning så här långt in i serien. Inför helgens omgång ligger de på en fin fjärdeplats och har efter sju omgångar spelat in hela tretton poäng och har därtill en väldigt fin målskillnad. Det är något överraskande eftersom inte många alls trodde på laget inför seriestarten. Men de har hitintills satt alla tips på skam.

 

Lagets framgångar kan främst tillskrivas en sylvass förstaformation där framförallt duon Christian Blomqvist samt Otto Larsson hittat varandra förnämligen. Otto har oftast stått för passningarna medan Christian skyfflat in puckarna. Men laget är så klart mer än bara dessa två och i en formation finns en ”gammal” bekanting i form av Ludvig Wiita-Adamsson. Han vet vi ju verkligen vad han går för efter tre fina säsonger hos oss. Men till denna säsong bytte han den grönvita tröjan mot den marinblågula och vad han tycker om det och hur känslorna är över att komma tillbaka till Vilundahallen säger han så här.

 

Hej Ludvig och varmt välkommen tillbaka till Vilundahallen. Hur kommer det kännas tror du att sätta sig i andra båset på söndag?

– Hej Krister, tack så mycket! Som vanligt ska det bli jätteroligt att spela i Vilunda men det kommer väl känns lite annorlunda att sitta i andra båset. Men det ska bara bli roligt!

 

Hur har annars din egen start varit i Wings?

– Det har varit lite skadedrabbat i början men nu känns det som man har kommit i fas.

 

Starten för hela Wings är annars storartad och ni är med i toppen av tabellen med endast två förluster. Är ni överraskade eller är allt enligt planerna?  

– Jag personligen är inte överraskad då vi har ett väldigt starkt lag men det är också en lång säsongen och den har precis börjat.

 

Vad skulle du vilja säga karaktäriserar årets Wings och vilken typ av ishockey spelar ni främst?  

– Vi är ett spelande lag. Det är inte så mycket chippa sarg utan vi försöker hålla pucken i laget.

 

Du känner ju till oss väldigt bra efter dina tre säsonger hos oss. Hur tror du att vi kommer att spela på söndag?  

– Det kommer vara en hög fart på spelat och man kommer inte så mycket lugn och ro med pucken.

 

Finns det några spelare i vårt lag som du framförallt kommer att varna dina lagkamrater för?  

– Inte direkt, Väsby är rätt starkt lag rakt igenom de är det som gör dom så jobbiga att möta.

 

Om vi vänder på det, vilka spelare i ditt gäng tycker du att vi på läktaren ska kika in lite extra?  

– Vi har ju blomman som har varit en maskin. Sedan är ju jag rätt rolig att kolla på…haha

 

Slutligen Ludvig, hur går det på söndag och vad fäller avgörandet?

– Det lär bli en rätt jämn match som kommer avgöras i special teams.

 

// # 25 Ludvig Wiita-Adamsson – Wings HC, Arlanda

 

Jag tror precis som Ludvig att det kommer att bli ett tufft och jämnt derby. Så brukar det nästan alltid vara när vi möts så varför ska söndagen bli annorlunda?

 

Väsby kommer annars precis som Wings till Vilundahallen med gott självförtroende efter onsdagens sjunde raka match utan förlust. Matchen i sig borta mot Hanviken var väl ingen lysande insats men den var ändå tillräckligt stabil för att Väsby skulle ta samtliga poäng med sig hem till borgen. En som då gjorde premiär i Väsbytröjan var Leonard Forselius. Nu på söndag får han även göra debut inför hemmafansen och vad Leonard tyckte om debuten i onsdags och vad han känner inför hemmapremiären kan ni läsa här nedan.

 

Hej Leonard och varmt välkommen till Väsby Hockey! Vad gjorde att du valde att komma till oss?

– Tack så mycket! Tom tog kontakt med mig och presenterade ett seriöst upplägg som jag tyckte lät bra, och självklart var det ett plus att få bo kvar hemma i Stockholm.

 

Nu har du även hunnit med att spela en match vilket blev en seger borta mot Hanviken. Hur kändes det att spela?

– Det var kul att komma igång med matchspel igen, såklart det var ovant med timing och allt eftersom jag inte spelat match sen i februari.

 

Du hade även ett fint läge i matchen när du tunnlade en hemmaspelare men där avslutet tyvärr inte gick i mål. Hur skulle du själv vilja recensera din insats?

– Ja, det var synd att jag inte fick göra mål på det läget jag hade. Jag vet inte vad jag ska säga om min insats, jag fick inte så mycket uträttat offensivt men en ok första match

 

Vad säger du om matchen i övrigt som helhet och vad tyckte du att vi gjorde bra?

– Det var ingen höjdarmatch i onsdags men jag tycker ändå att vi gjorde det vi skulle och tog tre poäng, i slutändan är det ju poäng man räknar.

 

För de som inte såg dig spela i onsdags, hur skulle du själv vilja beskriva dig som hockeyspelare?

– Jag skulle säga att jag är en spelare med bra fart på skridskorna och är bra i passningsspelet.

 

Du kan spela såväl center som ytterforward men vilken position föredrar du främst?

– Jag föredrar att spela center!

 

Vet du någonting om söndagens motståndare Wings?

– Jag vet egentligen ingenting om Arlanda men de verkar ha ett bra lag och har vunnit en del matcher har jag sett. Det blir säkert en tuff match på söndag.

 

Slutligen Leonard, vad kommer att karaktärisera dig i Väsbytröjan säsong 2019/2020 och hur går det på söndag?

– Det som kommer karaktärisera mig är att jag är en spelare som tävlar mycket på isen och som sagt spelar med hög fart och kommer förhoppningsvis bidra både offensivt och defensivt.

 

// # 93 – Leonard Forselius

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren