Dalen – BHC 2-5 ”en gedigen match”

Foto: Pucksnack Fotografi
Vilken härlig start på helgen! Grabbarna åkte till Norrahammar igår och tog med sig alla tre poäng hem till Borås. Det blev en match som hade det mesta och det bjöds på finfina räddningar från vår Johan Lantz som stod otroligt stabil i kassen denna afton.

När man trodde att Dalen skulle komma i kapp när de fick puckar serverade vid öppet mål, så var Johan Lantz där på något vis och räddade oss kvar i ledning. Visst hade Dalen många bra lägen och det osade katt framför vårt mål ett antal gånger. Men vi stod upp starka och stabila och gjorde inga misstag och kunde hålla tätt. Ett hårt arbetade BHC som slet som djur från det att pucken hade släppts i första perioden, tills det att 60 minuter var spelade. Vi kan återigen konstatera att Borås är ruggit tighta i boxplay. Under två av tre tillfällen kunde man nämligen hålla tätt när Dalen fick chans att spela 5 mot 3. Domaren Mikael Söderlunds visselpipa gick varm denna kväll, Borås fick nämligen nio utvisningar och kunde hålla tätt sju gånger om och även få in ett boxplaymål. En riktigt härlig laginsats där man verkligen offrade sig för varandra. En minnesvärd match!

– Vi gör en gedigen match rakt igenom. Försvarspelet är mycket bättre ikväll. Vi dödar 2 av 3 5 mot 3-boxplay och gör även två mål i power play som är mycket glädjane. Dock tar vi för många utvisningar som gör att vi tappar vårt 5 mot 5 spel. Men att vi hela tiden lyckades jobba oss tillbaka visar på bra lagmoral. Väldigt skönt med tre välförtjänta poäng. Vi tackar alla tillresta supportrar för ert underbara stöd på läktaren! Nu tar vi en ledig helg och laddar batterierna för veckans träningar och hemmamatcher som spelas på onsdag mot Kalmar och lördag mot Mörrum, säger två nöjda ledare, Petri Mylläri och Christoffer Holst, efter kvällens vinst.

Matchfakta

Slutresultat: 2-5
Skott på mål: 33-25
Utvisningsminuter Borås: 18 (9 x 2 min)
Utvisningsminuter Dalen: 8 (4 x 2 min)
Domare: Mikael Söderlund
Publiksiffra: 301

Målskyttar och assister

Första perioden:
Inga mål i första perioden. Det stod 0-0 på tavlan.

Andra perioden:
0-1 Mark Corbett, i power play (Joonas Huovinen, Henrik Eriksson)
0-2 Roman Andrejev, i box play (Oscar Ribbnäs, Niclas Svedberg)
0-3 Casper Estola, i power play (Henrik Eriksson, Ludvig Jansson)

Tredje perioden:
2-4 Philip Svensson, tom målbur (Ludvig Jansson, Henrik Eriksson)
2-5 Casper Estola, tom målbur från egen zon (Victor Johansson)

Nu ligger det skarpt fokus på onsdagens möte hemma mot Kalmar. Vi hoppas på storpublik nu när ni har chansen att köpa biljett för endast 50kr då klubben fyller 50 år! Så tveka inte – kom till Lejonkulan och fira med oss!