Inför Väsby vs Hammarby Hockey

Det är dags för andra raka hemmamatchen och onsdag kväll bjuds det på ett riktigt klassikermöte när Hammarby Hockey kommer till Vilundahallen för ett besök. Vilda Väsby vs Bajen, det smakar det. Festligt, inbjudande och något som brukar bjuda på det lilla extra.

 

Det lilla extra är något som vi framförallt önskar se från Väsbys sida som kanske inte riktigt bjöd till eller visade upp sig från sin bästa sida i derbyt mot Wings i söndags. Det var lite för bekvämt, lite för obestämt och inte alls lika vaket som vi brukar vara vana över att se Väsby spela. Vilja slår klass brukar man säga och det kan man säga beskrev derbyt ganska så bra. Inte för att Wings på något sätt var dåligt utan det var ett riktigt vasst gäng som kom på besök. Problemet var bara att Väsby vaknade för sent och nu önskar vi sett ett uppvaknande redan från start när domare Mikko Taskinen släpper pucken 19.00 onsdag kväll.

 

Oliver Horrsell kan man dock inte säga vaknade sent i söndags. Tvärtom var han pådrivande redan från start och vad hans analys är från söndagen och vad han vill se på onsdag mot Hammarby har han svar på här nedan.

 

Hej Oliver! Det blev säsongens första förlust när vi i söndags förlorade derbyt mot Wings. Vad är din summering från matchen?

– Tycker att vi är väldigt mellanmjölk under hela matchen. Slarvar på linjerna och i avvägningarna. Vilket gör att vi ger dem onödiga lägen som dem utnyttjar.

 

Jag tycker inte att vi hade något större tryck eller desperation i vårt spel förrän de gjorde 1-3. Håller du med och varför blir det så tror du?

Håller med, vi spelar för mycket på utsidan och tar oss inte in i ytorna där det händer, varför de blir så är svårt att säga men vill vi vinna tajta matcher så måste vi vara obekväma och vara där.

 

Vi gör ändå en rätt okej sista halva men släpper in några för enkla mål. Kan vi ta med oss något från matchen tycker du?

– Jag tycker ändå att vi försöker hålla i pucken och hittar stundtals bra snurr och tryck i deras anfallszon. Så det är något som vi får bygga vidare på och ta med oss tills på onsdag. Sen tar vi med oss att ha bättre avvägningar för att undvika de enkla målen bakåt som vi släpper in i söndags.

 

Chans till hemmarevansch får vi redan nu på onsdag när Hammarby kommer på besök. Vad är dina tankar inför den?

– Tankarna är att det är en match som vi ska vinna. Men då gäller de att vi är obekväma, tar oss in i ytorna framför mål och sen tajtar till defensivt.

 

Det blir mot ett lag som tog sin första seger för säsongen i söndags när de slog tillbaka Vallentuna. Vad känner du till om årets Bajen?

– Har väldigt dålig koll på Bajen i år men de brukar vara bra och roliga matcher så gäller att vi är på tå från start.

 

Varför kommer vi att göra en betydligt bättre insats nu på onsdag jämfört med den i söndags?

– Vi kommer ha bättre avvägningar, spela ett aggressivare försvarsspel och ha mer tryck in på mål.

 

Du ligger etta i vår interna poängliga efter åtta spelade matcher. Vad är skillnaden i år i ditt spel kontra fjolåret som du ser på det?

– Känner mig mycket lugnare med pucken och tar för mig lite mer framåt, så framförallt det.

 

Slutligen Oliver, varför hoppar vi tillbaka upp på hästryggen på onsdag och vad kommer du då främst bidra med?

– Vi är väldigt missnöjda med insatsen i söndags så vi vill bevisa att de var en engångsföreteelse. Ska hålla mig till de spel som jag startat med och bidra med mycket fart.

 

// # 10 – Oliver Horrsell

 

Hammarby Hockey kommer till Vilundahallen med en färsk trepoängare i bagaget. Faktiskt lagets första men det kom mot kämpargänget Vallentuna Hockey så det bevisar att det här gänget kan kriga till sig segrar. Hammarby nämndes inför seriestarten som ett lag som skulle vara med och slåss om en plats till Allettan och är väl därför seriens kanske största negativa överraskning så här långt. Men kapacitet finns ändå inneboende i laget så det är största respekt som gäller för Väsbys sida inför uppgiften. Laget har några spelare som är duktiga i omställningsspelet så ett noggrannare försvarsspel än det som visades upp i söndags är en nödvändighet.

 

Nestor Plarsmo brukar toppa Hammarbys interna poängliga men hitintills har han likt i princip hela Hammarby haft det tuffare ute på isen. Jag har tagit några ord med denna snabbskrinnare inför matchen och hans tankar efter första segern och varför det inte riktigt lossnat för honom rent poängmässigt, svarar han enligt följande.

 

Hej Nestor! Äntligen får man väl säga till er efter säsongens första trea mot Hammarby. Vad säger du om matchen?

– Tjena Krister! Minst sagt, var en lättnad och äntligen få en vinst på kontot! Matchen i sig böljade lite hit och dit, Vallentuna hade hög press i slutet men vi följde våran game plan och vann också tack vare det.

 

Gjorde ni då något annorlunda i ert spel kontra tidigare matcher där resultaten inte gått er väg?

– Vi har gått tillbaka till enkelheterna och fokuserar på vårt egna jobb på isen. Sprida positiv energi i båset och stötta varandra.

 

Vad tar ni nu framförallt med er i spelet inför onsdagens match mot oss?

– Vi kommer fortsätta på det spåret vi är inne på och förhoppningsvis få resultatet på vår sida.

 

Vad tror du väntar er då och kommer ni att ha någon speciell gameplan inför matchen?

– Jag tror ett revanschsuget Väsby kommer stå på isen och vara offensivt starka som ni alltid är. Som sagt vi kommer fokusera på vårat spel som vi kommit överens om att följa.

 

Vad känner du annars till om årets upplaga av Väsby Hockey?

– Vet att ni har en del nyförvärv men mycket mer än så vet jag inte.

 

Du har personligen inte riktigt haft samma poängflyt hitintills om man ska jämföra mot tidigare säsonger. Vad är det som inte riktigt stämt för dig offensivt än så länge?

– Mitt problem är att puckarna inte riktigt studsat min väg, har skapat en hel del och är säker på att puckarna kommer studsa min väg tillslut så länge jag fortsätter gnugga och tror på det jag gör.

 

Hur ser ert lag ut inför onsdagen, är alla hela och rena?

– Tror dom flesta är hela och krya till på onsdag!

 

Vilka i ditt gäng tycker du att vi på läktarna ska kika in lite extra som varit extra heta på sistone?

– Tycker ni kan hålla ett extra öga på Felix Johansson!

 

Slutligen Nestor, vilken matchbild får vi se på onsdag och vad fäller avgörandet?

– Tror vi får se en jämn match men måste säga att jag tror på Hammarby, för vi är hungriga på fler trepoängare.

 

// # 9 Nestor Plarsmo – Hammarby Hockey

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren