Piteås Emil Wikström imponerar i +/-

Den storväxte backen ligger på delad 1:a plats bland backarna i HockeyEttan norra.

-Jaså, ligger det till på det viset? Det är något jag sätter stolthet i. Det är en statistik som säger en hel del så det var kul att höra, säger Wikström till piteahockey.se.

Med lite distans är Emil egentligen inte förvånad över att statistiken just nu ser bra ut:

-På ett sätt speglar statistiken mitt känsla just nu. Jag har gått framåt i år samtidigt som det såklart är lite flyt att vara inne när målen produceras framåt. Det känns även bra att det har blivit få utvisningsminuter så här i inledningen (6 minuter, red. anm.) Att ta tvåminutersutvisningar vill man såklart undvika. Men jag kan inte garantera att det inte blir några längre utvisningar framöver men i så fall att jag får med mig en motståndare ut i båset. I så fall kan det ränta till ganska snabbt i utvisningsstatistiken, skrattar Wikström.

Emil Wikström är tillbaka i Piteå och gör sin fjärde säsong i PHC-tröjan efter utflykter till Björklöven och Boden. I första hand beskriver han sig som en spelare med sina styrkor i det defensiva arbetet.

-Det gäller att jobba bra tillsammans, de som är på isen. Ett bra försvarsarbete bygger på ett kollektivt tänk där samtliga fem utespelare och målvakten jobbar tillsammans och för varandra.

Mestadels har Emil Wikström kamperat ihop med Viktor Nilsson i säsongsinledningen. Det är ett samarbete som har fungerat bra:

-Jag och “Vucke” känner varandra väl. Vi pratar mycket på isen och täcker upp för varandra, säger Wikström som redan har siktet fullt inställt på bortamatchen i Örnsköldsvik i helgen.

-Örnsköldsvik är ett lag som har haft ganska stor spelaromsättning och kanske inte riktigt fått de resultat de förtjänat hittills. Det är alltid tufft att möta dem och då särskilt på bortaplan. Min gissning är att de kommer att växa under säsongen när de blir mer samspelta så vi måste vara 100% påslagna och hålla oss till våra grunder för att få med oss poäng från den matchen.

Eliteprospects statistik över Emil Wikström.