Pontus Wikström trivs med livet i Piteå.

Den 23-årige centern har gjort en stark första halva av HockeyEttan norra.
Här ger han sin syn på tillvaron som spelare i HockeyEttan och 
*Jobbet som systemadministratör.
*Hemligheter i tekningscirkeln.
*Gemenskapen och rollen i omklädningsrummet.

Pontus Wikström växte upp i Skellefteå och spelade i AIK under ungdomsåren och juniortiden. Efter en sväng i södra Sverige återvände han till Norrland och Piteå Hockey. Den här säsongen har Wikström fått ett A på bröstet och större roll i laget.

-Jag trivs jättebra med tillvaron både hockeymässigt och med jobbet. Jag jobbar på Idépoolen/Arbete+Äventyr där jag sysslar med inköp, datasystem och prissättning med mera. Mitt jobb är mycket att göra det enkelt och smidigt för mina medarbetare. Man kan väl säga att min personlighet passar bra både på jobbet och på hockeyplanen eftersom jag tycker om att göra andra bättre och jobba för arbetslaget/hockeylaget, säger Pontus.

Pontus Wikström har utmärkt sig som en lojal spelare som arbetar hårt och har en bra förmåga att vinna tekningar.

Att vinna tekningar är både ett strategispel och en fråga om självförtroende. Självklart är det också en fråga om samarbete med kedjekamraterna. En förutsättning är att vara reaktionssnabb och stark. För att bli riktigt bra på att teka behöver man kanske scouta lite sina motståndare också.  Sen är resten en inställningsfråga. Statistiken i HockeyEttan är inte 100% korrekt. Det känns som att hemmalaget ofta får bra statistik just i tekningscirkeln. Men jag vinner mer än jag förlorar och jag ser det som en viktig del i min uppgift att vinna mina tekningar.

 

Under säsongen har Wikström spelat frekvent i både Powerplay och Boxplay. I spelet 5-5 har han mestadels kamperat ihop med Måns Lång och Ludvig Vännström.

Alla tre i min kedja är ganska unga. 23 är ingen ålder men det känns ändå som att jag får ta en lite större roll som center och äldst i kedjan. Kanske inte en pappa-roll men kanske lite storebrorsa, skrattar Pontus. Vi försöker prata mycket med varandra och göra vårt spel bättre. Just nu jobbar vi i laget på att kommunicera med varandra generellt. Vi har gjort olika övningar i omklädningsrummet för att träna oss i att öppna upp oss och att våga kommunicera. Det är bra tycker jag.
-I omklädningsrummet är jag kanske inte den som snackar mest, men jag försöker välja mina ord väl och alltid backa upp det med mina handlingar främst på isen men även utanför LF Arena.

HockeyEttan norra har bra för Piteå Hockey och för Pontus. Nu väntar tre tuffa matcher i ett jämt race om AllEttan-platserna.

-Det är kul att det är en jämnare serie med fler lag som blandar sig in i snacket om topp-5. Örnsköldsvik nu på lördag är en lurig bortamatch, det är svårt att veta vart man har dem. Vi kommer att förbereda oss väl och gå för tre poäng.

Piteås bortamatch mot Örnsköldsvik lördagen 2 nov klockan 16:00 live-sänds här.