Bortaseger för Piteå i Örnsköldsvik.

Piteå kom till spel i Skyttishallen med högt pucktempo och kunde tidigt koppla greppet med en ledning, 2-0, efter mål av Magnus Isaksson (assisterad av Petter Mäkitalo och Erik Wikgren) och Jokaim Högberg (assisterad av Emil Wikström och Viktor Edström). Innan den första var slut hade Ö-vik reducerat till 2-1 i PP genom Rasmus Lindgren innan Erik Wikgren gjort 3-1 (Wrenman och Högberg).

Den andra perioden bjöd på jämnare spel där Ö-vik succesivt arbetade sig in i matchen utan att få målmässig utdelning. Perioden slutade 0-0 efter stabilt målvatksspel av Joel Vännström i Piteås mål och av Oliver Dackell i Ö-viks mål.

Joel Vännström

Piteå kunde i den tredje perioden inta en komfortabel ledning och tillslut defilera till en seger med 5-1. Den avslutande perioden präglades av mycket utvisningar då Ö-viks spelare tappade humöret något. Målskyttar i den tredje perioden var Åter Magnus Isaksson (Högberg, V. Nilsson) och Joakim Blomqvist (Wrenman, Edström).

-Jag är nöjd med hur vi startar matchen och att vi var i ledning, 3-1, efter första perioden. I andra perioden finns det mer att önska. Det var även för mycket folkus på domarna. Vi pratade i paus om att fokusera på det som vi kan påverka och fortsatte att jobba hårt varpå vi fick flera powerplaylägen och skapade mycket lägen, säger Piteås tränare Anders Krobbe Johansson.