Inför Kalix – Piteå onsdag 6 november.

HockeyEttan norra är jämnare än på flera säsonger. Halvvägs in i serien spelas ett hett Norrbottensderby i Part Arena, Kalix i jakten på de åtråvärda platserna till AllEttan. Hemsidan tog pulsen på de båda tränarna i respektive lag.

Anders “Krobbe” Johansson, Piteå:

-Det kommer att bli en spännande och fartfylld match. Det brukar vara jämna, hårda och ärliga duster när vi möter Kalix. Målvaktsspelet kommer att bli en nyckel samt att ta vara på de chanser som ges.

Piteå kommer senast från en seger mot Örnsköldsvik, 5-1 på bortaplan.

-Vi vill fortsätta spela hockey på en hög nivå. En nyckel till det är att komma väl förberedd och ödmjuk till varje träning och match. Vår strävan är att spela bra hockey i 60 minuter – då skapar vi oss möjlighet att få med oss resultat, vi åker såklart till Kalix för att gå för tre poäng.

Läget i laget, Piteå:

-Matushkin och Kämpeberg saknas alltjämt. I övrigt förfogar vi över en fulltrupp i nuläget (måndag förmiddag) där Hannes Lindström och Viktor Edström hjälper oss den närmaste tiden.

Niklas Dahl, Kalix:

-Det har varit ganska jämna matcher tidigare mot Piteå. Det gäller för oss att hålla oss på banan då Piteå är starka i PP. Med en bra kollektiv insats och hög effektivitet har vi kapacitet att vinna matchen.

Kalix vann förra matchen mot topplaget Tegs SK, 5-1 på hemmaplan.

-Vi gör en grymt stark laginsats där vi följer vårt spelsystem. Det är helt klart en av våra bästa matcher en här säsongen där vi vann rättvist.

Läget i laget i Kalix:

-Vi har ju haft William Juntto skadad i förra veckan och han är just nu ett litet frågetecken. Vi tar det dag för dag med honom. I övrigt har vi just nu en full trupp att tillgå.

Matchen livesänds via Staylive. Klicka här för att komma till sändningen.