Piteå bortabesegrade Kalix.

Det blev en match i mycket högt tempo med målchanser åt båda hållen. Efter 60 minuter stod Piteå som segrare, 4-2.

-Vi gör en bra bortamatch mot ett Kalix som vi vet är ett bra och välcoachat lag, säger Piteås tränare Anders Krobbe Johansson.

Piteås lagkapten, Magnus Isaksson inledde målskyttet när han petade in 1-0 i inledningen av den andra perioden, framspelningen stod Petter Mäkitalo och Jonathan Tordhall för. 2-0 ordnade Joakim Blomqvist efter passning av Emil Wikström och Viktor Nilsson. Kalix reducerade i Powerplay till 2-1 strax före den andra pausvilan. John Hansson var målskytt för Kalix.

I den tredje perioden gjorde Viktor Nilsson 3-1 efter en läcker servering av Magnus Isaksson och Erik Wikgren, varpå Kalix replikerade efter en märklig sargretur där Filip Lindbäck höll sig framme och tryckte in 3-2 för Kalix. Med en sekund kvar av matchen punkterade Ludvig Vännström då han och Måns Lång kämpat ut pucken ur egen zon. Målet, 4-2, gjordes i tom bur.

Övriga matcher i HockeyEttan norra:

Bodens HF  –  SK Lejon 1 – 2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 0-1) 603 Björknäshallen
Östersunds IK  –  Vännäs HC 6 – 2 (2-0, 1-1, 3-1) 786 Östersund Arena Hall A

Läs även:
PT:s rapport om matchen. (Låst artikel)
PT:s intervju med Viktor Edström. (Låst artikel)