Ingen revansch för Hudik Hockey

Väsby var det första laget som besegrade Hudik Hockey den här säsongen när man vann efter förlängning i Glysishallen. Hudik var på revanschjakt i Vilundahallen på söndagen, men en svag första period förstörde chansen till revansch och poäng.

6–0 (3–0, 2–0, 1–0) är siffror som också innebär att HHC fick släppa i från sig serieledningen till Visby/Roma (som visserligen har spelat en match mer).

– Det här var inte alls bra. Vi gör grova misstag och blir hårt straffade för dessa, sa tränaren Per Ljusteräng efter förlusten.

HHC har en intensiv matchvecka på gång, en vecka som började med söndagens bortamatch mot Väsby. På onsdag väntar ett pånyttfött Huddinge hemma och på lördag har man nuvarande ledarna Visby/Roma hemma.

Ett tufft program, speciellt med tanke på att laget har en lång skadelista. Mot Väsby saknades en hel femma, backarna #4Henric Nordin och #7 Algot Landin, samt forwardstrion #19 Albin Kedbrandt, #26 Mathias Hellgren och #95 Petter Kjellin. Nu fick man dessutom skador på #8 Axel Svensson och #33 Emil Lindblom.

– Klart att det påverkar till en viss del, men det var ändå inte avgörande. Vi spelade helt enkelt med huvudet under armen och saknade den ödmjukhet man måste ha för ett lag som ligger placeringen bakom oss i tabellen, sa Ljusteräng.

Matchen avgjordes redan under den första perioden där hemmalagets Christian Holmblad spelade huvudrollen. Han satte 1–0 efter 8.24 och andra målet från hans klubba kom efter 15.35. Sedan spelade han fram Jonathan Rodensjö till psykologiska 3–0, ett mål som kom 13 sekunder innan periodens slut.

– Vi äger pucken innan alla deras mål i första perioden, men tar beslut som inte alls är bra, sa Ljusteräng.

I mitten av andra perioden fick HHC ett numerärt överläge, och en möjlighet att knapra in på Väsbys ledning. Men än så länge har laget inte imponerat i power play, och även detta numerära överläge blev resultatlöst.

Istället kunde Väsby öka till 4–0 (Gabriel Österberg) strax efter att man blivit fulltaligt, och innan mellanakten var över gjorde även Leonard Forselius 5–0 för hemmalaget.

– Vi tappade puck även innan deras fjärde mål, sa Ljusteräng.

Inför slutperioden valde HHC-ledningen också att byta målvakt. #1 Magnus Åkerlund fick vila och in kom #25 Andreas Bosson. Han höll nollan fram till 14.35 då Jonathan Rodensjö gjorde mål på Väsbys tredje raka power play i perioden, och fastställde slutsiffrorna till 6–0.

– Målvaktsbytet berodde mest på att vi fick chansen att matcha Bosson lite, men spelmässigt hade vi inte förmågan denna dag att göra de nödvändiga förändringarna som krävdes, sa Ljusteräng.

– Det är en ny dag i morgon, och nu får vi helt enkelt försöka ladda om inför mötet med Huddinge på onsdag.

Från övriga matcher på söndagen kan nämnas att Huddinge tog fjärde raka segern och efter 8–0 i derbyt mot Segeltorp är man nu uppe bland de fem första i tabellen. Streckmatchen mellan Vallentuna och Wings svängde rejält. Vallentuna ledde med 5–0 efter den första perioden, men efter två perioder stod det 5–5. I den tredje perioden fullbordade Wings vändningen och vann med 6–5.

Hammarby tog också tre poäng genom att vinna med 5–3 över Hanviken.

Skribent: Christer Stridh