ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Matcherna som formar serietoppen

Med tre matcher på sju dagar, och där motståndet på HockeyEttan-nivå är av högsta karat, samtidigt som laget är sargat av skador, är HHC just nu inne i grundseriens tyngsta period. Det här är matcherna som kommer att forma serietoppen!

Och det började verkligen inte bra när Väsby körde över HHC på alla sätt och vis, med farten, med skotten, med skridskoåkningen och inte minst med målskyttet. 6-0 sved naturligtvis i skinnet och nu väntar två raka hemmamatcher mot Huddinge på onsdag och Visby på lördag.

– Nu gäller det för oss att ta oss tillbaka till grunderna. Vi måste trycka hårdare på det när vi ska förbereda oss för matchen på onsdag, menar Magnus Nilsson.

– Det kan bli så att man går lite utanför hagen när det har gått lätt en tid. Nu gäller det för oss tränare att putta tillbaka dom in i hagen igen och gå tillbaka till det vi kan och det vi har tränat på, konstaterar HHC:s assisterande tränare.

Det var naturligtvis ingen av spelarna som kunde hitta något positivt från mötet med Väsby, ett lag som genom åren nästan undantagslöst har vållat problem för HHC.

– Nej, den här matchen får väl bli som ett ”wake up-call”, men samtidigt var det tur att det kom nu. Senare under säsongen kommer vi inte att ha råd med det här, underströk till exempel #24 Axel Levander.

Nu gäller det alltså först Huddinge på onsdag, ett lag som fick en oväntat tung start på säsongen, men som nu har hittat vinnarspåret igen och som har spelare i varje formation som producerar. Huddinge har för övrigt just nu tre spelare bland de sju främsta i poängligan för östra HockeyEttan.

Victor Andersson toppar med sina 28 poäng (11+7), Måns Krüger har 22 (3+19) och Niclas Lehman 20 (9+11). Dessutom har också Björn Johansson med 15 (5+10) och Dennis Nordström 14 (9+5) haft bättre utdelning än någon i HHC där #18 Erik Flood (bilden) just nu toppar med sina 13 poäng (3+10).

Och någonstans där har HHC en del att jobba på. Det vill inte riktigt lossna i målskyttet. Bara fyra spelare har på 15 matcher gjort fyra mål eller mer.

Huddinge kommer till Glysishallen med en positiv trend i ryggen efter fyra raka segrar med 8-2 mot Hammarby, 6-1 mot Väsby, 4-2 mot Enköping och 8-0 mot Segeltorp. Facit: 12 poäng och 26-5 i mål!

HHC:s fyra senaste är Sollentuna 4-3, Vallentuna 2-4, Hammarby 2-1 och Väsby 0-6. Sett mot att HHC dessutom just nu har en besvärligt skadesituation så kommer matcherna mot Huddinge och Visby lite olägligt. Någon av de skadade kan komma tillbaka redan nu, men å andra sidan gav matchen mot Väsby nya skador.

Efter matchen mot Huddinge blir det sedan bara två ”vilodagar” och möjlighet till rehab-träning och återhämtning innan Visby/Roma tar plats i gästernas spelarbås – ett Visby som med en match mer spelad har övertagit serieledningen efter en stark period.

Rutinerade tränaren Hans Särkijärvi har styrt upp laget som sakta men säkert tagit sig mot toppen av tabellen.

Två riktigt tuffa uppgifter väntar för ett HHC som efter en mycket stark första del av grundserien nu har haft det lite jobbigare. Samtidigt ska vi ha i minnet att det bara är två poäng upp till serieledning, så egentligen handlar det bara om vilket mått vi vill använda oss av när vi bedömer prestationerna…

Skribent: Lars Gösta Larsson