Riktig kämpamatch av Sura.

I kväll gjorde Sura en riktig kämpamatch, trots att det saknades en del tunga pjäser i laget. Så Sura fick fyll på med några juniorer och det var en positiv injektion i laget.

Sura inledde optimistiskt i första perioden och tog nog Borlänge lite på sängen. Man trodde nog att det skulle bli en lätt match. Men Sura sålde sig dyrt och i kobination med att Christoffer Hanning gjorde sin bästa match i Sura tröjan. Han tog 56 av 58 skott som Borlänges spelare pepprade honom med. Första perioden slutade mållös och skotten blev 4-21.

I andra perioden så tog ledningen med 1-0, Kevin Berglund styrde in en passning från Jesper Hedman. Resten av perioden så spelade Sura smart och enkelt. Det tog Borlänge över 34 minuter innan man kunde spräcka nollan och det målet var lite tursamt om man skall vara ärlig. Skotten i andra åerioden var 3-15,

I sista periode trummade Borlänge på mot Suras mål, men man lyckdes nästan med att hålla rent fram för eget mål. 16:56 så tog Borlänge ledningen för första gången i matchen och lyckades hålla det resterande del av matchen, men Sura hade en jätte chans på slutet, när man i spel 5 mot 4 plockade ut Hanning ur kassen. Men tyvärr så fick inte Sura någon utdelning. Skotten i sista 7-22 och totalt 14-58.

Ja den här matchen blev ett kliv framåt. Fortsätter man med det här spelet så kommer nog poängen att ramla in förr eller senare. De två juniorerna som man plockade in, Linus Witthur-Andersson och Oliver Samuelsson, gjorde en bra debut. De åkte mycket skridsko, hela matchen igenom. Dessutom så spelade våra två juniorbackar Johan Ekström och Adam Holmkvist riktigt bra och stärkte nog sina aktier. Nu gäller det också för de som inte var med i den här matchen att ta vid och jobba lika kopiöst som övriga i laget gjorde den här matchen. Då först så kan vi vända den negativa trenden. Så upp till bevis.

Nu är det uppehåll tills nästa onsdag, den 27 november. Då tar Sura emot Eskilstuna Linden i Surahallen.

Matchfakta
Surahammars IF-Borlänge HF 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
Skott: 14-58 (4-21, 3-15, 7-22)
Utvisningar
SIF: 4×2 min.
BHF: 4×2 min.
Publik: 202
Domare: Nicklas Johansson

Andra perioden
21:40 1-0 Kevin Berglund (Jesper Hedman)
34:41 1-1 Mikael Hansson (Jonas Halvarsson, Malej Galbavy)

Tredje perioden
56:46 1-2 Sebastian Thors (Patrik Elfsberg, Olle Strandell)

Text: Staffan Hesselbäck