Inför Väsby vs Sollentuna HC

På söndag blir det Luciatåg med Upplands Väsby Konståkningsklubb, försäljning av supporterprodukter, aktiviteter för barn med överraskningar samt att A-laget skänker 10 kronor per åskådare till Patric Hörnqvists stipendiefond. Men framförallt bjuder söndagen på säsongens förmodligen sista derby mot Sollentuna HC. Med andra ord ett rykande hett Norrortsderby som sätter punkt för hemmaspelet i ATG Hockeyettan Östra.

 

Väsby Hockey är i skrivande stund i serieledning med två omgångar kvar (serietvåan Visby/Roma och trean Hudiksvall har en match mer spelad) och det är en position som laget mer än gärna vill behålla ända intill mållinjen. För Sollentuna HC gäller det att försöka ta så många bonuspoäng man bara kan inför Fortsättningsserien så trots att matchen kanske inte betyder jättemycket så är det nog ändå två lag som gärna vill ta skalpen på söndag.

 

Sollentuna har annars haft en säsong som varit lite som vanligt i Hockeyettan. Laget har inte varit tillräckligt vassa för att strida om en plats till Allettan men har heller inte varit nere i botten av serien. De är helt enkelt urtypen av ett mittengäng. Ett gäng som jobbar hårt, har en bra defensiv men där lagets oförmåga att ta tillvara på sina målchanser inte tagit dem högre upp i tabellen än en för närvarande åttondeplats.

 

Laget karaktäriseras som sagt av hårt arbete där många spelare är av det större och starkare slaget och det hårda arbetet som läggs ner i matcherna är oftast huvudingrediensen till lagets sex segrar. En som ofta går i bräschen för Sollentuna är Fredrik Wink som tillhör en av de mer rutinerade spelarna i laget där han i år är inne på sin åttonde raka A-lagssäsong. Fredrik har faktiskt Väsby som sin moderklubb så på söndag kommer han alltså ”hem” till Vilundahallen igen. Jag har tagit några ord med Fredrik inför derbyt och hans tankar inför det låter enligt följande.

 

Hej Fredrik! Med två omgångar kvar har ni skramlat ihop 25 poäng och ligger i skrivande stund på en åttondeplats med häng på en sjunde. Är ni nöjda med säsongen så här långt?

– Tjena Krille! Med två matcher kvar och vi missar Allettan ännu en gång, så helt klart att vi inte är nöjda.

 

Under fjolåret tog ni 26 poäng och kom då nia i tabellen. Ganska snarlikt facit med andra ord. Om du skulle vilja jämföra årgångarna, vad skiljer dem åt?

– Tycker faktiskt vi har en bredare trupp i år än förra året.

 

Ni hade ju förhoppningar om spel i Allettan till i år. Vad är det som inte riktigt klaffat för er med tanke på målsättningen?

– Vår lägsta nivå har varit för låg, vi har tagit på tok för mycket utvisningar och sen har vi inte gjort tillräckligt med mål.

 

För din egen del känns det ändå som att du har steppat upp i år med fina tretton poäng på sjutton spelade matcher. Är du nöjd med din egen prestation så här långt?

– Inte helt nöjd faktiskt, har fått mycket hjälp av mina kedjekamrater Brännvall och Wongen.

 

Senast i onsdags var du en stor bidragande orsak till att ni fick med er en poäng eftersom du kvitterade i slutet av matchen med en fin straff. Hur skulle du vilja summera er insats mot Torpet?

– Stämmer, rakt upp i gubbkrysset! Vi gör en helt ok insats men vi får inte in puckarna och deras målis står på huvudet hela matchen, all kred till honom!

 

På söndag väntar troligtvis säsongens sista derby mot oss när ni kommer på besök till Vilundahallen. Det innebär också en återkomst till din forna hemmahall. Känslorna över att komma dit igen?

– Alltid kul att spela i Vilunda, ni kan ha Hockeyettans godaste korv i kiosken!

 

Du missade vårt senaste möte i er hall då vi vann med 1-4. Har du hört något om den insatsen och hur uppfattar ni oss i Väsby från Sollentuna sett?

– Tyvärr låg jag i feber då. Min telefon flög faktiskt i väggen när ni gjorde 3 mål på mindre än 2 minuter. Det jag har hört är att ni jobbar hårt över hela banan och har många skickliga spelare.

 

Det var nu ganska länge sedan ni slog oss senast. Vad tror du att det beror på och har ni kommit på något botemedel på det inför söndagen?

– Stämmer, senast var i Vilunda och Filip Holmgren gjorde avgörande i tredje. Tycker ni i Väsby har gjort det bra dom senaste åren och fått ihop bra lag år efter år.

 

Vad är nycklarna för att ni ska få med er poäng från Vilundahallen på söndag tror du?

– Vi måste jobba hårt i 60 minuter och ta vara på våra chanser, då vinner vi.

 

Vilka i ditt gäng tycker du sett heta ut på sistone som du tycker att vi på läktarna ska kika in lite extra?

– Tim Ljungqvist och Elias Lindskog har sett ruggigt heta ut!

 

Slutligen Fredrik, varför tror du att ni kommer att göra en fin insats på söndag och på vilket sätt ska du gå i bräschen för det?

– Vi har tränat bra senaste veckan, ska stänka dit en balja.

 

// # 39 Fredrik Wink – Sollentuna HC

 

Vi kontrar på Sollentuna genom att bjuda på några ord från Nick Hedemyr. Denna målfarliga spelare som i år inte riktigt hittat nätet i samma grad som han gjort under tidigare säsonger men som trots det alltid är ett stort offensivt hot, framförallt i spel i numerära överlägen. Nick kommenterar sin egen säsong hitintills och även sina tankar inför söndagens sista hemmamatch innan jul så här.

 

Hej Nick! Med två omgångar kvar är vi i serieledning. Varför tror du att vi kommer att klara av att hålla den positionen ända in i mål?

– Ja precis, vi är överens över att vi vill vara etta, så vi kommer inte låta det glida ur våra händer.

 

Är det en överraskning för dig att vi leder serien eller är det bara enligt planerna?

– Inte som någon överraskning direkt men det är svårt att förutspå vart de andra lagen kommer att hamna. Men vi har alltid trott på vårt lag och vårt spelsätt.

 

Men i onsdags borta mot Hammarby var det farligt nära att vi tappade mer än en poäng när Hammarby gjorde 2-0 i mitten av andra perioden. Tycker du att vi då var farligt nära en förlust eller kände du att skulle greja att vända på steken?

– Jag vet att vi är starka i slutet av matcherna, så orolig var jag nog inte men vi hade lite svårt att få in puckarna förbi deras målvakt som jag tycker gör en riktigt bra match, och så gör de mål på våra misstag.

 

Vi skapade väldigt många chanser i onsdags som vi i väldigt låg grad omsatte till mål. Varför blev det så tror du, underskattning eller?

– Ja, lite det jag var inne på, att deras målvakt gör en kanon match och vi kanske inte riktigt var desperata nog i målchanserna, men vi skapade riktigt vassa bra lägen.

 

Det känns annars lite som om din säsong varit litegrann som vår insats var i onsdags där du haft mycket stolpe och ribba ut. Vad är det som inte riktigt klaffat hundraprocentigt för din del hitintills?

– Ja det kan man säga! Vet inte exakt vad det är som gör att det inte studsat min väg, ibland är det så bara, försöker skjuta mycket och gå rakt på mål. Men som du säger så har det studsat lite åt andra hållet för min del, men hoppas att det vänder nu till Allettan!

 

Som målspottare måste det vara jobbigt att inte riktigt hitta flowet. Hur jobbar du med hitta tillbaka till målkänslan som vi alla vet att du har i dig?

– Det är klart det är jobbigt, men försöker bara tänka positivt och göra alla saker rätt ute på isen.

 

Säsongens troligtvis sista derby mot Sollentuna väntar nu på söndag. Vad är dina tankar inför den matchen?

– Tankarna är att vi ska vinna matchen, och fortsatt vara i serieledning!

 

 Senast vi möte dem vann vi med 4-1 efter en målexplosion i början av matchen då vi snabbt gjorde tre mål. Vad kommer du annars ihåg från matchen?

– Jag kommer inte ihåg så mycket från den matchen förutom det du nämnde att vi snabbt gjorde tre mål.

 

Var det något speciellt i Sollentunas spel som du reagerade på som vi behöver vara lite extra vaksamma med på söndag?

– Nej, vi fokuserar på vårt spel och kommer försöka föra matchen dit vi vill, och stänga igen för deras kontringar.

 

Det är ju vår sista hemmamatch innan jul. Varför anser du att alla hockeyälskare som håller på Väsby ska komma ner och heja på oss på söndag?

– Ja, kom ner till hallen och stötta oss i jakten på seriesegern!

 

Slutligen Nick, varför fortsätter vi vår segerrad på söndag och på vilket sätt kommer du att bidra till matchbilden?

– Vi är beslutsamma på att ta hem seriesegern, kommer bidra med stabilt spel över hela isen och förhoppningsvis göra en kasse!

 

// # 42 Nick Hedemyr

 

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

 

Kort och swish går bra och inträde via swish är nr: 123 189 9640, ange aktuell match i meddelanderaden. 110 kr kostar det för vuxna och 70 kr för pensionär och ungdom upp till 16 år. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett. Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett. I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

 

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till Vilundahallen!!

 

// Krister Holmgren