Länsderbyt avgjordes i förlängning

Bara ett mål framåt och för andra hemmamatchen i rad en förlängning, som den här gången slutade med förlust, är en bister sanning som HHC nu måste försöka skaka av sig inför AllEttan-starten.

Strömsbro tog hem länsderbyt i Glysishallen med ett segermål i 3-mot-3-spelet och siffrorna 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1) är en klockren fingervisning om HHC:s anmärkningsvärda ineffektivitet just nu.

– Ja, det är klart att det känns jobbigt när vi inte får utdelning på våra chanser. Det sätter sig lite i skallen, men ibland behövs det bara att man petar in en puck för att det ska vända, menade #10 Jonas Lindström.

– Det är alldeles för många skott utanför och i blocket och det måste vi ändra på. Men man kan inte bara lägga sig ner och dö bara för att det tar emot. Det är bara att jobba vidare och tro på det man gör.

– Vi har samma målsättning kvar som när serien började. Men vi har en del att jobba på och vi ska försöka bli bättre varje dag, lovade Jonas Lindström.

Och nu behöver ni knappast gå in i AllEttan som favoriter?

– Det är något vi fullständigt skiter i. Det är bara på isen det avgörs ändå, konstaterade HHC-kaptenen.

Annars började det riktigt bra för HHC som hade en både fartfylld och koncentrerad matchöppning och som också fick ett tidigt ledningsmål efter 2.13 genom #23 Adam Byström Johansson efter fint förspel av #29 Jesper Wiberg och #26 Mathias Hellgren.

Efter ett eget resultatlöst power play fick HHC under återstoden av den första perioden fick HHC ägna sig mycket åt försvarsspel när man drog på sig tre raka utvisningar.

Och värre skulle det bli i slutet den andra perioden där hemmalaget inledde starkt i 10 minuter och sedan hamnade djupt ner och blev hårt pressade när det offensiva spelet gick i baklås. När sedan #24 Axel Levander fick 2+2+2 för highsticking i slutet av perioden hamnade HHC rejält i brygga.

I det här skedet av matchen visade hemmalaget ändå stark moral när man stod emot i sex raka minuters spel i numerärt underläge.

HHC fick inleda den tredje perioden med 5.21 kvar av Levanders utvisning och när sedan #18 Erik Flood åkte på en utvisning för en olämplig kommentar blev det spel 3 mot 5 i två minuter. I det här skedet var det #1 Magnus Åkerlund som höll hemmalaget kvar i ledningen, men HHC:s box play-spel visade sig ännu en gång svårt att bryta ner.

Resten av perioden blev mest att byta chanser utan någon riktig struktur på spelet och 1-1 kom genom Casper Evertsson som fick prickskjuta rakt framifrån på passningen från Niklas Lindberg.

I förlängningen inledde HHC med två heta lägen utan att få in pucken och så kom Strömsbros segermål genom Gabriel Deutsch  efter 3.21 i samband med ett missförstånd vid ett byte från HHC:s sida.

Eftersom också Visby förlorade mot Vallentuna så har helt plötsligt Väsby tagit över i serietoppen samtidigt som det har hettat till rejält vid strecket där Vallentuna nu sätter press på Wings.

Att matchen lockade 583 åskådare, som valde en närmast obetydlig hockeymatch istället för fredagsmys och idol-tv, var väl det mest positiva att skriva hem om den här kvällen.

Skribent: Lars Gösta Larsson