9 snabba med Emil Forsgren

9 snabba frågor med Emil Forsgren

Senast vi mötte Väsby hemma på Sollentunavallen gjorde vi en blek insats och kom i underläge med 0 – 3 efter endast 8 minuter och så var ju den aftonen förstörd. Vi vet vad som väntar och det gäller att vi är på tårna i 60 minuter.

Läs vad #25 Emil Forsgren har att säga inför mötet.

Hur skulle du summera din egen och lagets insats så här långt?
Laget tycker jag började serien lite halvknackigt, men nu sista tiden har vi trots allt steppat upp spelet och det känns som vi har börjat jobba mer som ett lag och spelar mer som vi pratat om att vi ska göra.
För egen del så har jag verkligen inte alls kommit upp i den nivå som jag kan spela på och vill spela på. Även för min del så känns det som att jag vet vad jag kan och jobbar för att hela tiden höja min prestation till den nivån jag vet att jag kan prestera på.

Hur ser dina förberedelser ut på matchdagen?
Det skiljer sig mycket beroende på om det helgmatch eller vardagsmatch men är det en helgmatch som denna brukar jag gå upp vid 9-tiden käka frukost, helgfixa lite hemma, ta en kortare promenad för att sedan käka ett till mål mat innan samlingen.

Dina reflektioner på matchen mot Segeltorp senast?
Det var en speciell match, jag tycker att vi var mycket bättre men hade extremt svårt att få in pucken. Trots allt skönt att vi lyckades kvittera två gånger om och ta en poäng.

Vilka spelare i Sollentuna har överraskat positivt på dig så här långt?
Jag tycker att det är extra kul att se #26 Viktor Fagerlund denna säsong eftersom vi spelade tillsammans förra året i Västerås. Han har vuxit och tagit för sig mer och mer och är riktigt kul att följa. Så rekommenderar att håll ett extra öga på honom.

Lokalderby nästa, Väsby står för motståndet och de siktar av naturliga skäl på att behålla serieledningen så de kommer gå ut hårt mot oss. Vilka i Sollentuna behöver Väsby hålla ett extra öga på?
Jag skulle säga att Väsby ska hålla ett extra öga på #18 Elias Lindskog och på #91 Emil Ström.

Vad är din känsla inför kommande möte mot Väsby, vad kommer att krävas för att gå segrande ur striden?
Det är alltid kul med derbymatcher och om vi lyckas hålla oss borta från utvisningsbåset och gör det vi är bra på och jobbar gemensamt som ett lag så är jag övertygad om att vi har goda chanser att gå vinnande ur denna kamp.

Vilka avgörande faktorer kommer att påverka utgången av matchen?
”Special teams” i form av PP och BP samt att vår målvakt spelar på topp.

Hur slutar matchen?
Hoppas att det blir en spännande och jämn match men att vi vinner med 3 – 2!

Och till sist, vem är seriens bästa domare anser du?
Mikko Taskinen
, har varit bra denna säsong och värd ett omnämnande men domaren vi hade senast mot Segeltorp Alex Eriksson var riktigt vass och duktig så trots att han inte dömt mig/oss så mycket tidigare får han också räknas som en av seriens bästa domare.