Inför Lindlövens IF – SIK

Inför Lindlövens IF – SIK

Då är vi framme vid sista matchen i grundserien. En grundserie som i mångt och mycket varit en framgångssaga, åtminstone om man ser till hockeyettanexpertisens tips som kanske till viss del såg Skövde IK som en möjlig outsider men absolut inte ett med marginal kvalificerat allettelag. Det är bara att bocka och buga, tacka för en härlig grundserie och önska lycka till när onsdagskvällen bjuder på sista grundseriematchen mot fjärdeplacerade Lindlöven.

Jag älskar ju när ni har tävlingsmoment på träningarna och idag hade ni ju kunnat ta inträde?

– Hahaha, inleder Skövdetränaren Johan ”Hellas” Hellström med ett skratt. Ja tävlingar på liten yta kan man väl säga, det är ju något som passar vår spelstil bra också med tanke på hur vi spelar. Sedan är det individuellt lite utvecklande och tävlingsmoment ska man alltid ha med för det höjer ju det hela lite grand. Där ligger killarna på en bra linje för vi tävlar i det mesta vi gör därute i fair play med rätt fokus. Det var en bra träning och det var lite kort om folk idag så då passade det perfekt att köra just de här träningarna.

Lite snopen förlust senast, berätta om matchen mot Grums?

– Ja det är ju en match mellan två lag som är klara för allettan och jag kan tänka mig att Grums, precis som oss, försöker testa lite nya grejor. Vi utvecklar vårt spel lite och trycker på några speciella grejer. Det är en tight och jämn match på många sätt men så tycker jag kanske att vi är lite mer spelförande sett över sextio minuter. Vi har ledningen där till slutet av matchen och sedan gör de två mål där och de är inte så mycket att säga om. De får göra ett i powerplay och sedan har de en spelvändning där som går och de sätter 3-2 med någon minut kvar. Spelmässigt är jag nöjd och effektivitetsmässigt vill jag se att vi höjer.

Vid deras 3-2, det är ingen ide att fundera över vad domaren gör men jag tycker det känns som att vi blir lite ofokuserade där när hela Billingehov skriker på utvisning medan Grums höll i sitt?

– Det blir väl en liten mental grej där samtidigt som vi tappar folk högt upp i banan vilket gör att de får till den vändningen där. Vi hamnar väldigt fel i positioneringen, det är en back och vi tappar offensiva zon och vi ska täcka upp med mera och vi hamnar fel och de får till en ganska optimal vändning där vi inte är kompakta hemåt. Ja det är väl så jag sammanfattar det.

David Lundmark presenterade sig på bästa sätt inför hemmapubliken?

– Ja absolut, kul för honom att få göra mål första hemmamatchen. Det är ett bra mål, det är lite av ett skitmål men det är de målen vi behöver också. Det är det vi har pratat om att ta kampen framför kassen och pilla in en puck. Det var en bra start för honom i Billingehov, definitivt.

Det kändes som att han är mycket där framför mål?

– Han bygger mycket av sitt spel där, det är en kille som kommer vara mycket i sarghörnan och framför mål. Han bygger sitt spel på energi och han är stor och rejäl, det ger oss en ny nivå i det fysiska spelet.

Det var nog första gången vi fick se regeln med utvisning vid två felaktiga tek på Billingehov i söndags. Nu blev vi drabbade men det är en regel som har snabbat upp matcherna genom att styra upp proceduren runt teken tycker jag?

– Ja det är känslan faktiskt att tidigare kunde man stå och vifta och veva och bli utbytt men nu krävs det lite mer fokus på grejerna så jag håller med, det får spelet att rulla på lite mer.

I fredags pratades vi åt efter träningen men sedan blev det ordentliga ändringar i förutsättningarna senare under kvällen när Nyköping förlorade sin match och vi därmed var helt klara för allettan, hur kändes det?

– Jäkligt bra! Även om vi haft fokus på det vi kan göra och påverka men när man ser där att Linden vinner och vi blir klara är det klart att det blir en viss form av lättnad där, det tycker åtminstone jag men jag tror att även många av mina spelare tycker det och publiken också. Jäkla härligt att vi är klara för allettan vilket vi har haft som mål här inom gruppen också att komma topp fem. Det är väl ordet jag sätter på just det, härligt.

Var det detta som gjorde att varken Johan Planeby eller Dennis Santesson var ombytta eller hade de fått bakslag efter fredagens träning?

– Nej det var det som påverkade. Det är många spelare som har slitit här på slutet och som har haft småskavanker med mera och får man chans där till att vila någon och ge några extra dagar rehab så är det bara positivt. Den möjligheten gavs nu och då tog vi vara på den här.

Sedan åkte Ludvig Dahlqvist på en sådan där ful och onödig, hur är det med honom?

– Ludvig har hjärnskakning efter den smällen i mittzon där. Det är okej med Ludvig men det är en hjärnskakning tyvärr.

Ja den såg väldigt otäck ut och han hade ju inte en chans att se den komma?

– Nej den är bara så jävla onödig rent ut sagt.

Hur ser sjuk och skadelistan ut?

– Den är rätt stor just nu eller vad man ska säga. Ludvig borta, Andreas (Gustafsson) borta, (Erik) Dahne är borta, Santesson är borta och (Johan) Bok är borta, tror jag fått med dem där. Det är lättare att säga vilka som är med. I Ludvigs fall är det hjärnskakning, för Bok börjar det närma sig spel nu, Sante är den gamla grejen som sitter i, Andreas och Dahné är sjuka så det är väl de som inte är med.

Idag tänkte jag att du skulle få berätta om #6 Rasmus Gustafsson?

– Rasmus kommer från Oskarshamn. Jag hade honom, Jag hade juniorerna där och han var ungdomsspelare och så lyfte vi upp honom så jag har haft honom tidigare. Sedan gick han hockeygymnasiet i HV71 och valde att komma hit sedan. Jag känner till honom väl sedan tidigare givetvis då, det är en form av powerforward, defensivt skicklig och har utvecklat sitt spel med puck, det är en kille som tar kampen och stämplar in varje dag.

Och hängde en senast!

– Jajamän, han klev in där och drog ett slagskott och så in med skiten bara.

Nu är det placeringsmässigt en helt oviktig match under onsdagen, lite tankar inför matchen?

– Det är en bra genomkörare och vi åker dit för att vinna, det är inget snack om det. Sedan har vi våra saker vi trycker på extra nu och som vi vill utveckla i spelet. Lindlöven, offensivt skickligt lag, har spets framåt som kan leverera så det handlar för oss om att spela smart, att hitta rätt i positioneringen som jag säger i alla matcher i och för sig men samtidigt också att vi börjar bli lite noggrannare i offensiva zon. Värdera våra situationer bättre vilket gör att vi kanske kan få bättre tryck i det offensiva spelet. Det är just sådana saker vi pratar om nu, små detaljer i spelet som vi kan bli bättre på och jag hoppas vi kan ta några kliv där imorgon.

Efter matchen imorgon blir det ett längre speluppehåll då allettan inleds först den 28 december, vet du redan nu hur ni ska använda tiden för att förbereda er?

– Ja så är det, så fort som vi blev klara för allettan har vi lagt om fysbiten. Det är en tyngre fysperiod nu som vi kommer köra på fram till jul då killarna får en tre dagars ledighet. Vi kommer fokusera mycket på vårt grundspel under träningarna, taktiska grejer vi behöver finslipa, vi kommer ha lite mer teori där vi går igenom lite mer detaljerat. Det finns en viss tid nu för att jobba ikapp och verkligen nöta in de små små grejerna. Fysen har vi redan ändrat om lite så att den är lite skarpare, lite tyngre.

Blir det Hugo Fagerblom som står nu?

– Hugo står ja.

Då önskar jag lycka till!

– Tack så mycket.

Onsdagens bortamatch mot Lindlöven sänds naturligtvis på webben och den sändningen hittar du här. https://live.hockeyettan.se/live/20914

Och när du ändå sitter bänkad framför datorn och följer matchen på webben ska du naturligtvis vara med och snacka om händelserna på Rebellernas forum, www.rebellerna.com/forum eller på sociala medier under hashtag #linsik20191211

På lördag har Rebellerna sitt femtonårskalas i klubblokalen på Timmervägen 17. Portarna slår upp klockan 18 och förutom Rebeller är naturligtvis spelare och ledare hjärtligt välkomna.