Proppen ur i sista matchen

Efter två raka förluster och en tid där målskyttet gått i baklås ryckte HHC ur proppen i säsongens sista grundseriematch borta mot Hanviken.

1-6 (0-1, 1-3, 0-2) är siffror som tydligt berättar skillnaden mellan lagen i en match som egentligen inte betydde mer än att Hanviken kunde ha fått med sig en extrapoäng ner till vårserien medan det för HHC oavsett resultatet inte längre var möjligt att vinna grundserien.

Nu blev det också så att Väsby till slut höll undan på målskillnad före Visby och med HHC en poäng efter. Det mest anmärkningsvärda – och viktigaste – resultatet i sista omgången var Vallentunas seger med 4-0 mot Väsby. Därmed smet Vallentuna förbi Arlanda Wings i kampen om den sista platsen till AllEttan.

HHC sköt 54 skott på mål och hade under delar av andra och tredje perioderna total puckkontroll och pressade kvar Hanviken i egen zon i långa matchsekvenser. Och när Hanviken då och då fick chansen att gå framåt stängde HHC effektivt mittzonen och kunde snabbt vända spelet igen.

Det var naturligtvis skönt för HHC att nu få utdelning i målskyttet, bland annat med ett par riktigt fina hockeymål, men ser man till chanserna borde det ha blivit betydligt mer. I AllEttan kommer det inte att duga med att missa så många frilägen som HHC nu gjorde i den första delen av matchen.

Fem gånger fick HHC också chansen att spela i power play, men det behövdes ett numerärt överläge med spel 5 mot 3 för att göra mål i power play, något som utan tvekan är ett bekymmer. Däremot var det som vanligt tätt när HHC vid två tillfällen fick spela i box play och det är en styrka som kan vara bra att luta sig emot när det bränner till i AllEttan.

– Det var naturligtvis bra att vi fick göra några mål, men vi missade sex frilägen, och där måste vi göra det bättre. Men det fanns också saker som såg bra ut, tyckte Per Ljusteräng.

– Men nu måste vi snäppa upp en bit och det är alla medvetna om. Vissa stunder går vi bra på mål, men ibland blir det lite för mycket spel som bara går runt utan att händer något. Det är bara att fortsätta jobba på det, menade HHC-tränaren som fick släppa ut sina spelare till uppvärmningen på isen utan ”förvärmning” på grund av sen ankomst till matchen.

– Men vi klarade ju det också, men det är inte bra att det händer, tyckte HHC-tränaren.

HHC fick en kalasstart i matchen med ett ledningsmål redan efter 1.57 efter en vunnen offensiv tekning där #13 Simon Löf prickade in 0-1. Men mer än så blev det inte i den första perioden trots tre rena frilägen för HHC och med 16 skott på mål.

I den andra perioden kom ändå utdelningen, men också Hanvikens enda mål i matchen. 0-2 gjorde #10 Jonas Lindström efter 6.38 men Hanviken svarade snabbt med 1-2 av Joel Ahlin sedan HHC tappat pucken i egen zon.

När sedan #19 Albin Kedbrant (14.24) och #20 Henrik Marklund (15.31) drog in 1-3 och 1-4 var matchen över. HHC bestämde det mesta och kraften rann av Hanviken totalt.

I den tredje perioden kom 1-5 av #40 Markus Kinisjärvi i 5-mot-3-spel efter 10.51 och så avslutade #24 Axel Levander målskyttet med 1-6 efter 15.26.

HHC tränar nu fram till och med den 19 december och sedan blir det en kort julhelg. Den 26 december drar träningen igång igen och i mellandagarna är det premiärmatch i AllEttan.

Skribent: Lars Gösta Larsson.