SIK straffade Lindlöven i epilogen

SIK:s epilog spelades på bortais mot seriefyran Lindlöven och det blev en jämn match i ett högt tempo. SIK var spelförande men Lindlöven stod för giftiga omställningar. Ett skadeskjutet SIK stod för en stabil insats och fick med sig två poäng hem.
– Henriksson var också på skadelistan så vi fick kasta om en del i kedjorna men alla tog sin uppgift på allvar och skötte det bra

Skövde var vakna från start till dagens match och fick omgående tryck mot Isak Mantler. Bland annat hade William Frödelius ett par bra lägen under de första två minuterna.

Men trots att det var SIK som snurrade friskt i anfallszonen så var det Lindlöven som tog ledningen.

Albin Gunnarsson utnyttjade när en Skövdeback ramlade framför Hugo Fagerblom och dunkade in ledningsmålet.

SIK blev smått frustrerade av målet och drog på sig två raka utvisningar.

På den andra gjorde hemmalaget 2-0.

Joakim Braneby fick stå framför Fagerblom och slå in en retur bakom burväktaren.

Strax därinnan hade Henrik Thegel haft ett fint läge för SIK när han dribblade bort två försvarare men han fick inte in sin backhand bakom Mantler den gången.

Istället kom reduceringen när Skövde fick spela med en man mer för första gången.

Johan Planeby lyckades spela pucken rakt igenom centrallinjen och på andra sidan stod skyttekungen Henrik Thegel och placerade in ett direktskott i Mantlers högra kryss.

Ett par minuter senare var SIK bara någon centimeter från kvittering.

William Frödelius tog sig in i anfallszon och drog på ett skott som träffade klockrent i stolpen.

– Det var ganska tillfälliga mål, någon studspuck och sådana saker men vi har vänt tvåmålsunderläge mot Lindlöven förr, sa Johan Hellström.

Snabb replik

I den andra perioden tog SIK återigen tag i taktpinnen direkt, de skapade en hel del chanser mot Mantler och efter knappt två minuter var det kvitterat i Lindehov.

Ett hårt förarbete av Anton Weiler och Oscar Forsmark gav Jesper Erlandsson öppet mål och då rakade han in pucken hur enkelt som helst.

Lindlöven drog på sig flera onödiga utvisningar under perioden, bland annat en för too many players och en för protest.

När de sedan drog på sig en för hög klubba kunde Skövde ta ledningen. Adam Thilander fick en öppnande passning från Henrik Thegel, Thilander kastade pucken mot mål och där kom en framstormande Rasmus Gustafsson och styrde in pucken bakom en chanslös Isak Mantler.

Efter målet blev spelet betydligt mer fysiskt och det kändes mer som att lagen ville sätta sig i respekt inför ett eventuellt möte senare under säsongen (Lindlöven kommer med största sannolikhet spela i den norra Allettan).

Chanserna lös med sin frånvaro under de avslutande minuterna av perioden och istället var det tacklingarna som avlöste varandra.

En tackling som tog illa var när Anton Brandhammar fick en axel upp mot hakan och han tvingades utgå efter perioden.

– Jag ställde av honom, han är på benen men hellre försiktig en gång för mycket ifall det är något, sa Johan Hellström.

SIK spelade stabilt

I den tredje perioden försökte SIK bevaka sin ledning, de såg till att ligga på rätt sida om sina motståndare och väntade på deras misstag.

Ett kom efter drygt fyra minuter när David Lundmark stal pucken och kom två mot noll tillsammans med Rasmus Gustafsson, i sista sekunden spelade Lundmark pucken till sin kedjekamrat men Mantler parerade snyggt med plockhandsken.

SIK gjorde i stort sett allting rätt de första nio minuterna. Men när Axel Abrahamsson åkte ut för en interference började hemmalaget skapa chanser.

Kvitteringen dröjde dock till SIK var fulltaligt och först när klockan närmade sig tolv minuter kvitterade Jakob Marshall Olsson. Pucken studsade till framför Fagerblom och Olsson kunde trycka in pucken.

3-3 stod sig perioden ut och det blev förlängning i Lindehov.

En straff räckte

En underhållande förlängning där båda lagen skapade en mängd chanser, SIK fick ett ypperligt läge att punktera matchen när David Lundmark fick ett friläge, han blev dock bryskt tagen och fick straffslag som belöning. Han valde själv att ta hand om straffen men Mantler följde med i förflyttningen och fredade sitt mål.

Någon minut senare var det Alexander Kovalonok i hemmalaget som fick ett fritt läge efter att Tom Olsson tappat skäret i egen zon. Men Fagerblom parerade utan några större bekymmer.

Den sista minuten av förlängningen blev intensiv, Adam Thilander var millimetrar från att avgöra när han prickade Mantlers vänstra stolpe och i anfallet efter var det Lukas Henze i hemmalaget som fick ett friläge, men återigen var Fagerblom stabil i kassen.

– Jag är nöjd med hur vi attackerar matchen. Vi var noggranna i spelet både med och utan puck och vi gör en väldigt bra bortamatch. Sammantaget är det en stabil bortamatch, ansåg Johan Hellström.

Således blev det inga mål i förlängningen, istället fick straffar avgöra, Lindlöven lyckades inte överlista Fagerblom på något av sina fem försök och för Skövdes del var det bara Henrik Thegel som hittade nätet. Bonuspoängen därmed till Skövde som fick vända hem med en seger och två poäng i bagaget.

Den 28:de december inleds Allettan.

– Det är ett ganska lägligt break för oss nu sett till skadesituationer i truppen men vi ska komma förberedda till Allettan, avslutade Johan Hellström.

//Kristoffer Bennemyr-Porath