Vinst i Grums

Det blev seger i sista grundseriematchen borta mot Grums IK med 2-6.

MIF kom ut och startade matchen piggt och Grankvist kunde göra 0-1 efter 10 sekunder. Det efter att Knuts(5) vunnit en tekning i anfallszon och Gurra dundrade in pucken. Men innan en minut gått hade hemmalaget kvitterat. Men gästerna fortsatte bra och Fjällkeborn kunde göra 1-2 på en mycket fin framspelning av Dynell. 1-3 gjordes av Ferletak, som drog sin back och la elegant pucken i mål.
Skotten i första 6-11.

Andra perioden blev jämnare men MIF gjorde 1-4 på ett fint avslut av Jacobs framspelad av Dalmans. Spelet svängde åt båda hållen och Grums IK reducerade efter 13,59. Hemmalaget fick chans att spela i numerärt överläge efter 15,40, men gästerna spelade bra i boxplay och kunde avvärja det hela.
Skotten i andra 15-6.

Grums IK kom ut hårdare i tredje perioden och försökte skapa lägen men MIF försvarade sig bra. Mitt i all press kunde Knuts(7) göra 2-5 framspelad av Rosdahl och Hård af Segerstad. När gästerna drog på sig en utvisning satsade Grums IK på att ta ut målvakten i slutet av det numerära överläget men då kunde Ferletak avgöra det hela till 2-6 i tom bur.
Skotten i tredje 7-10.
Skotten totalt 28-27.

Starkt av laget att ta två tunga segrar på slutet mot topplagen Mariestad och Grums.Segern innebär att MIF slutar på nionde plats i tabellen med 27 inspelade poäng. Efter fjolårets grundserie hade laget 30 poäng. Det innebär också att man får 3 poäng med sig in i vårserien, och motståndarna blir: Surahammars IF, Kumla HC, Köping HC, Eskilstuna Linden, Forshaga IF och Nyköpings SK.