Förlust på straffar mot Sura

Det blev en sur förlust på straffar i Malungs ishall då Surahammars IF gästade Malung.

Det dröjde en tid innan det blev någon ordning på spelet, men efter en bättre del av perioden kunde Mif göra 1-0 efter 17,54 av Ferletak. Assisterna kom från Knuts(5) och Skymning.
Skotten i första 9-4.

I andra periodens början fick hemmalaget en utvisning som Sura förvaltade väl och kvitterade. Detta gav gästerna energi och de kämpade på och fick med sig en till utvisning, och var effektiva även där. Tiden för 1-2 var 6,53. Efter målet var Surahammars IF hungriga och hemmalaget hade svårt att få till något ordnat spel. Men man kom efterhand in i spelet mer och Ax kunde kvittera efter 14,57 fint framspelad av Fjällkeborn.
Skotten i andra 13-5.

När sen Fjällkeborn själv gjorde 3-2, assisterad av Ax och Hedqvist, efter 1,34 in i tredje perioden trodde nog de flesta att Mif skulle kunna ta över matchen. Men även i denna period hade hemmalaget svårt att få till något riktigt spel. Istället gjorde Sura 3-3 med dryga två minuter kvar. Matchen slutade oavgjord och gick till förlängning.
Skotten i tredje 8-4.

I förlängningen hade Mif flera lägen att avgöra med bland annat två numerära överlägen men inte heller då fick man pucken i mål. Inget avgörande här heller så det fick bli straffar.
Skotten i förlängningen 4-0.
Skotten totalt 34-14.

I straffläggningen är det bara Olsson(29) som lyckades göra mål så Sura tog extrapoängen via avgörande på suddenstraffar. Ohlsson i målet gjorde flera fina räddningar men det hjälpte inte denna gång.

Totalt sett en match med dålig spelkvalitet där hemmalaget inte kom upp i den nivå som laget visat upp på slutet. Känns som onödigt att tappa poäng i en sådan match men det är bara att ta nya tag till nästa match som blir en riktigt tuff bortamatch mot Nyköpings SK på fredag 17/1.