Inför Väsby vs Bodens HF

Efter en riktigt tuff holmgång mot Kiruna IF stundar en än tuffare uppgift under söndagseftermiddagen då topplaget Bodens HF kommer på besök. Det är ett Boden som laddade upp i vår närkommun Vallentuna där man slog tillbaka hemmalaget med 2-3 efter ett avgörande dryga halvminuten före full tid. Laget gjorde där en stark upphämtning där man vände ett tvåmålsunderläge till seger vilket om inte annat visar att laget har stark moral.

 

Boden var inför seriestarten en av de absoluta favoriterna till seriesegern i Allettan och laget har hitintills inte gjort någon besviken. Laget kvaddade Kiruna IF i två raka matcher med målskillnaden 7-0 och med tanke på hur bra Kiruna kämpade mot Väsby så förstår man att detta Boden blir en riktigt tuff nöt för Väsby att knäcka.

 

Boden har endast spelat tre matcher hitintills i Allettan och hade inför matchen i lördags vilat från matchspel i dryga veckor. Att laget då inledde matchen i Vallentuna lite ringrostigt var kanske inte så konstigt men lite olustigt kan det kännas inför matchen att laget nu verkar vara riktigt varma i kläderna.

 

Boden har ett stabilt lag, är tunga att möta och dessutom gillar de att smälla på i närkamperna. Det märkte om inte annat Väsby under fjolåret då laget möttes i Allettan vid två tillfällen. I Boden förlorade Väsby med 4-2 men hemma i Vilundahallen blev det en poäng efter en stark upphämtning i sista perioden där Väsby hämtade ikapp 0-3 till 3-3 men där Boden senare i straffläggningen var kyligast.

 

Det finns gott om rutinerade och välmeriterade spelare i Boden där merparten även är från Norrland. Men så bland alla dessa så finner vi en Stockholmskille som Väsby mött många gånger tidigare då han spelade i IFK Tumba. Jag pratar då om Christian Pettersson som nu är inne på sin fjärde raka säsong i Bodentröjan. För dryga sex år sedan genomförde jag en intervju inför en match mot Tumba och nu är det så dags igen. Så här går Christians tankar inför matchen i Väsby.

 

Hej Christian! Det har gått nu nästan sex år sedan vi sist hade några ord med varandra. Då spelade du i Tumba men nu i Boden. Hur hamnade en Stockholms kis som du där uppe?

Jag ville testa spela utanför Stockholm och då passade Boden perfekt eftersom jag har släkt där.

 

Väl där har du varit med på Bodens härliga resa från division 2 lag till ett lag som i våras kvalade mot själva Allsvenskan. Hur har det varit för dig att vara med på denna resa?

Det har varit en tuff men rolig resa. Man har fått möta många olika lag och spelat många viktiga matcher. Sen är det kul att se hur föreningen utvecklats under tiden.

 

Men ju starkare laget har blivit desto fler poängspelare har kommit in till laget så du kanske idag inte riktigt har kvar samma roll som du hade då, eller? Hur skulle du själv vilja beskriva din roll i Boden i år?

Nej, det stämmer. Till en början var det en mer offensiv roll och powerplay. Nu är det mer defensivt ansvar och boxplay.

 

Ni har inlett Allettan på ett förtroendeingivande sätt genom att nolla Kiruna över två matcher. Vad säger du om er start så här långt?

Det har känts bra. Vi har varit på tå hela tiden och höjt oss sen Allettan börjat. Vi har haft bra kontroll på de två matcherna. Att vi har hållit nollan båda matcherna ger oss såklart ännu mer tro på det vi gör.

 

Nu väntar en Stockholmsresa för er till helgen där ni först möter Vallentuna och sedan oss under söndagen. Dina tankar inför det?

Ska bli jättekul att komma till Stockholm. Två intressanta matcher. Det kommer bli tufft, förstås.

 

Vi möttes ju faktiskt redan under fjolåret då vi hade två rätt jämna matcher oss emellan. Vad kommer du ihåg från dessa och hur uppfattade du oss då?

Många skickliga spelare. Det visste jag om innan eftersom man spelat med och mot flera av spelarna. Jämna matcher med mycket skridskoåkning.

 

Vad tror du på för typ av match på söndag mot oss och har ni scoutat oss något ännu?

På söndag kommer vi möta ett lag med stort självförtroende, med fart och fläkt. Det gäller för oss att hänga med och göra det vi är bra på. Vi har inte pratat så mycket om matchen ännu eftersom det är ganska tidigt på veckan (tisdag).

 

Som ju alla vet så hade ni en väldigt fin fjolårssäsong som kröntes med kval till Allsvenskan. Där räckte ni inte riktigt till och vad har ni dragit för lärdomar av den erfarenheten?

Det stämmer! Jag tror alla som var med har lärt sig att det är helt annat spel. Varje byte handlar det om att vinna 1 mot 1 kampen och samtidigt våga göra något med pucken. Det är en balansgång som vi inte riktigt lyckades med förra säsongen. Det gäller också att ha lite tur.

 

Är siktet ställt på samma kvalserie även i år och varför tror du att ni kan göra en ännu bättre säsong i år kontra fjolårets?

Ja, det är det. Vi vill inte vara sämre än förra året. Samtidigt vet vi att det nog kommer bli ännu tuffare nu. Förra året kunde vi överraska lite men nu vet alla vad vi kan.

 

Slutligen Christian, varför tror du att er Stockholmsvistelse blir en trevlig sådan och vilka nycklar kommer ni att trycka på i framförallt mötet mot oss?

Alltid trevligt att komma till huvudstaden. Hockeymässigt kommer vi vara taggade och mot Väsby måste vi vara väldigt noggranna och bjuda upp till kamp. Det blir nog en kanonmatch!

 

// # 67 Christian Pettersson – Bodens HF

 

Det blev ett skönt slut för Väsby under lördagen men för Jesper Kemi, som ju sett fram emot matchen så länge blev det ett tråkigt slut eftersom han fick lämna matchen redan mitt i, skadad. Riktigt tråkigt och vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande för denna otroligt nyttiga center.

 

Jag har tagit några snabba frågor med Jesper om dagens match hans svar på dessa låter så här.

 

Hej Kemi! Först och främst, hur mår du efter att du var tvungen att kliva av matchen mot Kiruna?

Tjena! Jag mår bra, lite stel och så men får ta det dag för dag så hoppas jag kunna spela snart igen.

 

Det blev en rejäl holmgång mot Kiruna med en match som stod och vägde under större delar av matchen. Hur skulle du vilja summera matchen?

De gör det svårt för oss men vi lyckas hålla undan och tar tre poäng till slut.

 

Vi lyckas ändå hitta ett sätt att vinna matchen. Vad är det som du tycker är det som är avgörande till vår fördel?

Tycker att vi är ett bättre lag vilket kanske gjorde att vi höll undan till slut även om vi inte gör våran bästa match för säsongen.

 

Topptippade Boden väntar nu oss på söndag. Tror du på en liknande tät match då eller hur tror du matchen kommer att gestalta sig?

Ja, det tror jag definitivt. Boden är en av favoriterna till att vinna serien så det kommer bli en tuff utmaning för oss. Det krävs nog att vi höjer oss ett par snäpp spelmässigt om vi ska kunna ta ännu en seger.

 

Slutligen Kemi, varför orkar vi jobba lika hårt imorgon och vad är nycklarna för poäng som du ser på det?

Vi fortsätter jobba på att minimera våra misstag sedan ska vi försöka vara mer effektiva när vi skapar våra chanser för det kommer garanterat bli en tajt match imorgon.

 

// # 20 Jesper Kemi

 

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren