Kallinge/Ronneby-tränaren Emil Ivansson: ”Vi har några frågetecken”

En spännande match mot Nybro i söndags där Nybro gick segrande ur striden efter förlängning. Vad säger du om matchen?

– Första perioden är Nybro klart bättre än oss, dem har en högre fart i sitt spel som vi inte riktigt matchar. Vi får några bra byten i de sista fem minuterna av perioden som ger oss en del energi. Nybro vinner perioden med 1-0 rättvist.

– Andra perioden är mycket bättre från vår sida, vi får fast puckar i anfallszon och skapar flera heta målchanser. Lyckas dock inte utnyttja vårt powerplay även om intentionerna var bra.

– Tredje perioden är en jämn historia. Blir lite ryckig genom att vi spelar tre stycken boxplay som vi tar hand om på ett bra sätt och dödar deras powerplay. När de gör 2-3 känner vi oss fortfarande starka och känner att vi kan göra ytterligare ett mål.

– Overtime, små marginaler där Nybro trycker dit pucken. Som helhet en bra hockeymatch där det finns en hel del saker vi kan ta med oss.

Näst på tur väntar Tranås, vad tror du om matchen?

– Återigen ett bra lag som kommer på besök, ett lag som spelar med hög fart och är skridskostarka. Det blir en match som kommer att spelas i ett högt tempo och det blir viktigt att vi är noga med pucken när vi äger den. Det gäller för oss att ligga nära dem för de har en hög individuell skicklighet i sitt lag.

Hur ser läget ut i laget?

– Vi har några frågetecken på ett par spelare som vi arbetar med. I övrigt ska alla som spelade senast vara tillgängliga samt att Hampus Nivalainen är tillbaka. Vem som står bestäms på matchdagen.