ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Axel Svensson och Peppe Kjellin lämnar för ett spännande äventyr i USA

Backen Axel Svensson och forwarden Peppe Kjellin lämnar Hudik Hockey och Hudiksvall för att ge sig iväg på ett äventyr till San Diego (Kalifornien, USA).

– Vi blir borta till början av april så förhoppningsvis så är vi hemma tills kvalserien börjar och kan skrika på grabbarna från läktaren, säger Axel ”Acke” Svensson.

De har båda två tillhört A-laget under säsongen men under den senare delen av säsongen fått mest speltid i J20 samt några matcher i Division 2. Nu har Axel och Peppe kommit fram till att flytta till USA för att testa på juniorhockeyn där.

– Vi kände båda två att vi ville spela mer matcher och då konkurrensen är tuff i A-laget och det inte är så många matcher kvar i Division 2 (Båda har spelat ett par matcher med Lindefallet och Söderhamn/Ljusne) eller i J20 så valde vi att åka över till USA istället. Vi pratade med både Ljusteräng (Per, huvudtränare A-Laget) och Langer (Pär, Sportchef) och de tyckte det bara var positivt att vi ville åka över, berättar Svensson.

De tar nu steget att flytta från Hudiksvall till Kalifornien där de kommer att bo hemma hos en familj.

– Vi kommer att ha 15 minuter till stranden vilket känns skönt, haha, säger ”Acke”.

Nu väntar en annan kultur både på och utanför isen för de båda Hälsingegrabbarna att vänja sig vid.

– Jag har hört från gemensamma vänner som spelat där att hockeykulturen är lite annorlunda. Men jag tror det kan vara bra för mig som person att få testa på något nytt, lära mig bra engelska och utvecklas både som person och som hockeyspelare. Jag tror det kan lyfta mig att få spela mer matcher och vara en spelare som får en stor roll, säger ”Acke”.

– Jag tror att jag mest kommer utvecklas som person. Att flytta till ett annat land och lära sig ta hand om sig själv på ett helt nytt sätt. Kommer förmodligen också ta med mig otroligt mycket av språket som kommer gynna mig i framtiden. Hockeymässigt kommer det bli annorlunda då det är en helt annan ishockey. Både spelmässigt och även mindre rink, fyller Peppe Kjellin i.

Laget de kommer att spela i är San Diego Sabers, som spelar i WSHL, och coach samt ägare av klubben är Tomas Kapusta, draftad av Edmonton Oilers med nästan 200 AHL-matcher samt spel i Finska och Tjeckiska högsta ligan och dessutom i Tjeckiska landslaget.

– Vi har fått förfrågningar om att spela i flera lag i ligan, men valde just San Diego för att det kändes bäst utanför hockeyn. Hockeyn är så stor där borta och det finns många lag och ligor. Känns som ett bra beslut för mig för att fortsätta utvecklas för att sedan försöka få en ordentlig plats här i Hudik. Det är ju sista chansen för mig att åka över som junior då man är junior ett år till i USA, berättar ”Acke”.

– Det ska bli otroligt spännande. Även fast jag älskar att spela hockey så ser jag nog mest framemot att bo och leva i San Diego. Det här kommer förhoppningsvis bli ett äventyr man aldrig glömmer, säger Kjellin.

Under fredagsförmiddagen kommer de att landa i Los Angeles efter en lång flygresa.

– Detta blir nog ett häftigt äventyr, men samtidigt så känns det lite tråkigt att lämna Hudik då jag trivs väldigt bra i laget och brinner för moderklubben. Vi blir borta till början av april så förhoppningsvis så är vi hemma tills kvalserien börjar och kan skrika på grabbarna från läktaren, avslutar “Acke”.

Vi önskar Axel och Peppe stor lycka till!

Skribent: Mathias Berglund