fre 28 feb Slut
Hockeylag VSB 2
Hockeylag HAH 5
fre 28 feb Slut
Hockeylag TRO 7
Hockeylag STR 0
fre 28 feb Slut
Hockeylag OIK 5
Hockeylag AIF 2
fre 28 feb Slut
Hockeylag NYB 6
Hockeylag NYK 7
fre 28 feb Slut
Hockeylag BOD 7
Hockeylag TEG 1
fre 28 feb Slut
Hockeylag KRIF 2
Hockeylag VIM 4
fre 28 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag VRH 1
fre 28 feb Slut
Hockeylag TRA 2
Hockeylag PIT 3
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag NYK -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag VIM -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag VRH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag PIT -

Hudik Hockey inledde helgen med seger

Hudik Hockey studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Väsby i onsdags, och man inledde ”dubbel-matchandet” med att besegra tabelljumbon Kiruna IF hemma i Glysishallen med 6–3 (1–1, 3–2, 2–0) på lördagseftermiddagen.

Fotograf: FlyWoodStudio

– Det här var en lurig match. Alla tittar på tabellen och alla tycker att vi bara ska vinna, men så enkelt är det inte, sa HHC-tränaren Per Ljusteräng.

– Kiruna gör det bra och de är ett bra bevis på att det inte finns några dåliga lag i serien, och därmed heller inga givna segrar.

Nu kan vi väl ändå genast fastslå att HHC vann matchen fullt rättvist, detta efter en mycket stabil insats.

Hemmalaget tog initiativet direkt, delvis då hjälpt av ett tidigt power play, som dock blev resultatlöst. Men när man fick en andra chans med en man mer på isen tog det bara nio sekunder för #18 Erik Flood att spräcka nollan bakom gästernas målvakt Jesper Eriksson.

Kiruna kom tillbaka och gästerna lyckades också kvittera innan första perioden var slut. I efterdyningarna av #19 Albin Kedbrants utvisning kom 1–1. Precis när Kedbrant åkte in på isen avlossade William Otter ett skott som gick i stolpen, men returen hamnade hos Henrik Maersk Clausen som rakade in 1–1.

– Kiruna är bra med i första perioden som var jämn. Sedan gick vi på lite hårdare i början av andra perioden, och då fick vi också lite utdelning, sa Ljusteräng.

I en snabb omställning hittade kaptenen #10 Jonas Lindström fram till en helt fri #66 Joel Källström Englund, och bara dryga minuten senare kom också 3–1. Den här gången var det #33 Emil Lindblom som elegant frispelade #29 Jesper Wiberg, och han var lika ensam framför Jesper Eriksson som Källström Englund var, och lika enkelt styrde han in pucken.

Två hemmamål som tillkom efter en tempoökning från HHC:s sida, en tempoökning som ledde till att Kiruna-försvaret inte hängde med i svängarna.

Men Kiruna gav inte upp. Efter hårt jobb från lagets för dagen bästa spelare, Simon Thyni, hamnade pucken till slut hos Calle Kjällström och han reducerade till 2–3.

Men den glädjen blev kortvarig för Kiruna – 15 sekunder för att vara exakt – innan det small bakom Jesper Eriksson igen. Jesper Wiberg kom med bra fart in i Kirunas zon och drog in 4–2 uppe i Erikssons högra kryss.

Med knappa två minuter kvar av perioden drog Emil Lindblom på sig en utvisning och det numerära överläget utnyttjade Kiruna när Simon Thyni sprätte in 3–4 på en retur från #25 Andreas Bosson.

– Det svänger rejält i andra. Vi gör två snabba mål, de reducerar men vi svarar direkt. Sedan får de ju in ett mål där i slutet som ger matchen liv, men jag tycker vi hanterar det bra i sista perioden.

– Det är väl den period som Kiruna skapar minst chanser i, sa Ljusteräng.

#23 Adam Byström gjorde 5–3 efter ett snyggt förarbete av kedjekompisarna #20 Henrik Marklund och #40 Markus Kinisjärvi, där Kinisjärvi hittade Byström Johansson som var helt fri framför Jesper Eriksson.

Kiruna skapade alltså inte så mycket i slutperioden, ändå fick gästerna spela hela 1.32 i fem mot tre. Men med både #39 Anton Hammargård och Joel Källström Englund i utvisningsbåset stängde HHC igen, och matchens sista mål blev i stället hemmalagets. Kiruna plockade ut målvakten i ett sista försök att ta poäng, men det hela slutade med att Erik Flood skickade in pucken i ett tomt mål.

– En svår match, men ändå en mycket stabil insats, sa Ljusteräng.

– Nu är det bara att ladda om inför en ny svår match, för Boden vill säkerligen inte åka hem tomhänta.

Det blir laget om man förlorar även mot HHC. Lördagens besök i Östersund slutade 1–2 med norrbottningarnas ögon sedd, detta sedan Östersund avgjort i spel fem mot tre i slutperioden.

Det blev för övrigt bara hemmasegrar under lördagen, Borlänge besegrade Piteå med 5–2 och Lindlöven gjorde 6–3 mot Teg.

Söndagens matcher: HHC–Boden, Östersund–Kiruna, Lindlöven–Piteå, Borlänge–Teg och Vallentuna–Väsby.

Skribent: Christer Stridh