Inför Bodens HF vs Väsby

Det är två lag med mycket bra självförtroenden som möts under söndagen i klassiska Björknäshallen. Boden hade en komfortabel eftermiddag när de slog tillbaka Vallentuna med 3-0 medan Väsby inte hade mycket svettigare i sin 4-0 seger mot Kiruna.

 

Detta bådar för en mycket intressant tillställning där det är viktiga poäng på spel. Väsby har inför matchen en poäng mer än Bodensarna men har då också en match mindre spelad. Boden ligger nu på fjärde plats vilket är den bästa platsen man kan ha inför playoff 1 spelet. Lag två och tre är däremot kvalificerade för playoff 2 och det är nog minst den placeringen som båda dessa lag aspirerar på. Båda har ju även häng på seriesegern vilket skulle innebära en Hockeyettan finalplats och den platsen hägrar nog riktigt ordentligt.

 

Senast dessa två lag möttes gjorde Väsby en väldigt bra insats och slog tillbaka Boden med hela 4-0. De siffrorna kommer säkert inte kopieras i Björknäshallen utan jag tror snarare på en riktigt jämn historia där säkerligen små detaljer kommer att vara avgörande.

 

Hemmalaget Boden har tre raka segrar där skalpen borta mot Hudiksvall för en dryg vecka sedan imponerar mest. Laget har många potentiella matchvinnare i sitt lag. Mot Vallentuna stod målspottaren Sebastian Huczkowski i centrum när han gjorde lagets två första mål. Han leder även lagets interna poängliga och jag har inför matchen tagit några ord med honom. Så här tänkte han i torsdags efter deras seger mot Piteå.

 

Hej Sebastian! Ni kommer från en seger i en tät och jämn match borta mot Piteå. Hur skulle du vilja summera er insats där?

– Tjena hejsan! Vi har tur att vi får med oss 3 poäng mot Piteå. Classe gör en riktigt bra match i målet som räddar oss från förlust.

 

Ni låg under med 1-0 men lyckades ändå vända till 1-2. Vad var det framförallt i ert spel som ni lyckades vrida till då?

– Ja, vi har en dålig vana att släppa in ett tidigt mål i matcher, men efter det är det som att vi steppar upp litegrann men vi har framförallt tur att vi lyckas förvalta våra chanser.

 

Ni startade upp Allettan bra men sedan åkte ni på pumpen när ni mötte oss i Upplands Väsby och förlorade med 4-0. Vad drog ni för lärdomar efter den förlusten?

– Ja, vi startade starkt men mot Väsby så slarvade vi med försvarsspelet och hade svårt att skapa några egna chanser, en riktigt dålig insats från vår sida.

 

När vi nu möts igen på söndag, vad tror du då att ni främst behöver få till i ert spel?

– Väsby är skickliga och det går snabbt när man spelar mot dom så att stänga mittzonen och vrida på skallen i försvaret kommer bli viktigt, vi måste även skjuta mer och vinna kampen framför båda målen. Skulle gärna stänka in något PP-mål också.

 

Blev ni överraskade av vårt spel när vi möttes senast och hur uppfattade du oss då?

– Vi hade koll på att Väsby fyller på mycket med backarna i anfallszon och att forwards sticker snabbt i kontringarna. Men det var just det vi inte lyckades stänga ner senaste matchen och det var därför vi förlorade.

 

Du ligger tvåa i er interna poängliga med sex poäng på elva matcher. Är du nöjd med ditt eget spel så här långt?

– Nä jag måste steppa upp och jag vet att jag kan bättre än vad jag visat än så länge i produktionen.

 

Hur ser annars skade- och sjukdomsläget ut inför söndagen. Är alla hela och rena?

– Vi har Viktor Sandberg och Anton Toolanen på skadelistan just nu som läget ser ut.

 

Vilka i ditt gäng tycker du annars framförallt lyst på sistone som du skulle vilja uppmärksamma?

– Det är svårt att blunda för vårat grymma målvaktsspel som har räddat oss många gånger, både classe och Pavel har varit sjukt bra dom matcher dom har spelat. Sen skulle jag vilja lyfta fram Alexander Wallin som har gjort det riktigt bra dom matcher han har spelat med oss (inlånad från Luleås j20).

 

Slutligen Sebastian, varför tror du att ni tar revansch på oss på er egen hemmais och vilka parametrar blir avgörande?

– Vi vinner för att vi är otroligt revanschsugna och vi vet vad som kommer komma från Väsbys sida och vi är väl förberedda.

 

// # 26 Sebastian Huczkowski – Bodens HF

 

Väsby kommer troligtvis att få en helt annan match mot Boden än var det var mot Kiruna. Nu kommer det hårda arbetet att behöva tas fram än mer för att kunna stå emot ett säkerligen väldigt fysiskt spelandes Boden.

 

Leonard Forselius är van att spela i Norrland efter hans tid i såväl Kalix som Kiruna. Jag har pejlat läget med Leonard efter den sköna segern mot Kiruna och vad han tyckte om den samt vad han tänker inför söndagens batalj kan ni läsa här.

 

Hallå Leonard! Det blev ju hur säkert som helst det här eller vad säger du efter 4-0 mot Kiruna?

– Hej! Ja, det var en helt okej match! Första perioden var lite trögstartad men annars var det bra.

 

Vad tycker du vi framförallt göra bra i matchen och som vi kan ta med oss till imorgon?

– Vi håller oss till vårt spel och är bra i special teams tycker jag.

 

Du gjorde många fina saker ute på isen idag på din forna arena. Hur kändes det att stå där på isen igen?

– Jo, det var kul att vara tillbaka, skönt att vi kunde ta tre poäng också.

 

Men nu blir det betydligt tuffare match mot söndag mot Boden. Vad är tankar inför det?

– Det blir en rolig och tuff match!

 

Det kommer säkerligen att bli grisigt och tufft. Hur ska vi hantera det på bästa sätt?

– Det gäller att vi håller oss kalla och håller oss till vårt spel.

 

Det är en viktig streckmatch där vi har möjlighet att distansera oss som topp tre lag. Varför kommer vi klara av den uppgiften?

– För att vi har ett skickligt lag där alla offrar sig för laget.

 

Slutligen Leonard, hur kommer du att utmärka dig på isen i Björknäshallen och vilka detaljer blir avgörande?

– Med hårt jobb! Special teams kommer att bli avgörande.

 

// # 93 Leonard Forselius

 

Vid pennan

// Krister Holmgren