tis 25 feb Slut
Hockeylag HAH 0
Hockeylag VSB 1
tis 25 feb Slut
Hockeylag STR 0
Hockeylag TRO 1
tis 25 feb Slut
Hockeylag AIF 3
Hockeylag OIK 2
tis 25 feb Slut
Hockeylag NYK 1
Hockeylag NYB 2
tis 25 feb Slut
Hockeylag TEG 4
Hockeylag BOD 0
tis 25 feb Slut
Hockeylag VIM 3
Hockeylag KRIF 4
tis 25 feb Slut
Hockeylag VRH 5
Hockeylag LIN 3
tis 25 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag TRA 3
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag STR -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag NYK -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag VIM -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag VRH -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag PIT -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag TRO -
Hockeylag STR -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag OIK -
Hockeylag AIF -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag NYB -
Hockeylag NYK -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag TEG -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag VIM -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag VRH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag TRA -
Hockeylag PIT -

Inför Väsby vs Tegs SK

Det vankas hockeyfest till helgen när Väsby dukar upp i Allettan såväl lördag som söndag. Umeågänget Tegs SK gästar Vilundahallen klockan 16.00 på lördag medan Piteå kommer på besök på söndag den något udda tiden 14.30.

 

Väsby Hockey laddar inför matcherna som ett revanschsuget gäng. Laget åkte ju på en riktig hockeyläxa i onsdags när laget tappade 3-0 ledning mot Lindlöven i den sista perioden till 4-4 efter ordinarie tid och där Lindlöven även greppade extrapoängen en minut in i övertiden. Förhoppningsvis har Väsby lärt sig något av den poängmässigt dyrbara läxan och tar med sig det inför helgen där hårt arbete måste läggas ner i matchens samtliga minuter. Det finns inga svaga lag i Allettan utan alla lag har spelare som kan göra skillnad.

 

Teg har ett gäng sådana spelare i sitt lag. De har framförallt en förstaformation med Sebastian Manberg, Anton Tano samt Elias Edström som leder laget i offensiven. Men förutom dessa finns det numera även en stor profil i laget i form av oldtimern Conny Strömberg. Fyrtiofyra år ung är han fortfarande still going strong och bytet från Surahammar till Teg har inneburit rubriker i dagspressen. Conny är kanske ingen speedkula på rören längre men har ett ordentligt fint spelsinne som främst kommer till sin rätt i numerära överlägen.

 

Trots att Conny har över tvådussinet säsonger på seniornivå och där han representerat en mängd klubbar på såväl SHL, Allsvensk och Hockeyettan nivå så har han faktiskt aldrig mött Vilda Väsby. Jag har tagit några ord med Conny inför matchen och hans tankar inför helgen låter enligt följande.

 

Hej Conny! Som fyrtiofyra år ung är du still going strong. Du har bytt lag från bottenlaget Surahammar till Allettanlaget Teg. Vad fick dig att ta det steget upp till Norrland igen?

– Hej! Jo, jag ville hitta ett lag och Teg nappade direkt och jag fick skriva in i kontraktet att om jag hittar nåt i Allsvenskan innan den 15 feb så får jag lämna.

 

Du har många seniorsäsonger på ditt samvete. På vilket sätt skiljer sig årets Conny Strömberg mot den Conny som i sina tidiga dagar spelade sina första seniormatcher?

– Ja, det som skiljer är väl att man har mer rutin och sånt. Sedan så var jag mer en målskytt i yngre dar, nu är man mer en framspelare.

 

Du har nu varit med i två matcher för Teg. Hur skulle du vilja beskriva ditt nya gäng och vad anser du vara lagets styrka?

– Vi har några riktigt bra forwards tycker jag och sen en säker målvakt  så det känns som om vi kan vara med och tävla mot de flesta lagen.

 

Vad känner du själv att du främst ska bidra med i Tegs spel som kan hjälpa laget fram till playoffspel lite senare under säsongen?

– Den frågan har jag svarat på säkert tusen gånger och svaret blir PP spelet och min inställning samt engagemang.

 

Nu väntar en ny bekantskap för dig i och med spel i Vilundahallen och mot Vilda Väsby. Har du någonsin spelat mot Väsby eller blir detta första gången under hela din seniorkarriär?

– Japp, första matchen för mig mot Väsby!

 

Vad känner du till om årets Väsby Hockey och vad tror du väntar er till helgen?

– Ja, ni har väl ett bra lag har jag hört, några bra forwards och säkert målvakt med. Vi åker från Umeå klockan 05.45 på matchdagen så det blir nog stenhårt.

 

Under dina två matcher med Teg. Vilka i ditt nya gäng tycker du lyst på sistone som du tycker att i Väsby ska kika in lite extra?

– Målvakten stenmark och våran förstaformation med Manberg, Edström och Tano håller allsvensk klass. Sedan måste man så klart hålla koll på mig när jag ha pucken i PP.

 

Slutligen Conny, på vilket sätt kommer du att utmärka dig på isen på lördag och vad tror du kommer att fälla avgörandet i matchen?

– Jag kommer utmärka mig med några fina framspelningar och sedan tror jag vi måste ha 0-0 i första om vi ska ha nån chans.

 

// # 27 Conny Strömberg – Tegs SK

 

Det ska bli kul att få se Conny Strömberg på nära håll efter allt man hört och sett av honom under hans karriär.

 

Kul att skåda är även Väsbys färskaste förvärv, Oskar Andrén. Han gjorde debut i onsdags och det var något som lovade gott. Jag har tagit några ord med Oskar inför matchen och vad han tyckte om premiären, vad som hände där och vad han tycker och tänker inför lördagens matchen kan ni läsa här nedan.

 

Hej Oskar! Först och främst, varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att komma till oss?

– Tack så mycket! Väsby verkar verkligen ha någonting på gång vilket kändes superintressant samtidigt som att det är den närmsta div. 1 klubben från där jag bor – vilket är en bonus.

 

Du fick efter endast två träningar med laget hoppa in i matchspel där debuten skedde hemma mot Lindlöven. Hur kändes det att spela igen?

– Jättekul att vara igång och spela igen. Kändes ganska så ringrostigt för mig som individ men blev bättre för varje byte. Tror det kommer ta någon vecka innan man är helt trygg med puck osv – men det kommer!

 

Berätta annars lite om dig själv, vem är Oskar utanför isen och vad tycker du kännetecknar dig som hockeyspelare?

– Utanför isen gillar jag att hänga med familj och kompisar. Nyaste intresset på sistone har blivit padel. Otroligt kul! Vad som kännetecknar mig som hockeyspelare är snabbhet och spelförståelse, framförallt med puck.

 

Du har ju varit många år i USA och spelat. Hur har det format dig som spelare och vad tar du framförallt med dig från den tiden?

– Det har format mig som spelare ganska rejält. Det är en annan typ av hockey därborta som man har varit tvungen att anpassa sig till. Jag har lärt mig att spela på alla positioner och spellägen. Förr i tiden, innan mitt USA äventyr var det bara offensivt tänk från min sida som hockeyspelare. Men nu ser det lite annorlunda ut och det har varit mycket lärorikt.

 

Du har ju i Sverige endast tidigare spelat juniorhockey. Onsdagens match var din första på seniornivå här. Hur skulle du säga att klassen skiljer sig mellan Hockeyettan och ligan NCAA som är den högsta collegeserien i USA?

– Otroligt svårt att jämföra ligor som även har olika storlekar på rinkarna. Jag skulle behöva fler seniormatcher i Sverige för att kunna göra en mer ordentlig bedömning. Tråkigt svar, men så får det vara :).

 

Om vi nu ska återgå till matchen. Vi gjorde det ganska bra, ganska så länge. Men skulle du kunna sätta fingret på vad som hände när Lindlöven under tre minuter gjorde tre mål och gick ikapp?

– Nej, det är svårt. Vi kanske blev lite nerviga och gjorde lite för enkla misstag. Sådant som händer i alla sporter.

 

Hur kan man hämta sig från en sådan ”chock” och har du varit med om det tidigare i dina lag?

– Ja, självklart har jag varit med om liknande situationer. Blir klyschigt att säga men man måste bara glömma och tänka att man ska göra det bättre nästa byte. Negativa tankar måste bort och då gäller det bara att fokusera på vad man kan bidra med härnäst.

 

Nu väntar dubbla hemmamatcher igen där Teg väntar på lördag och Piteå under söndagen. Vad kan vi lära oss av onsdagens match för att det inte ska ske igen till helgen anser du?

– Att hålla fokus hela matchen. Spelar ingen roll vad det står på resultattavlan. Har man mindre misstag än motståndarna brukar det resultera i vunna hockeymatcher.

 

Slutligen Oskar, vad kommer att känneteckna dig på isen på lördag och varför tar vi revansch på oss själva?

– Jag tror hela laget kommer komma till lördagens match taggade till tusen. Vi vill vara kvar i toppen och kämpa för att denna säsong ska bli så lång som möjligt. Vad jag har sett av den korta tiden som jag varit i Väsby hockey så finns det en väldigt bra arbetsmoral inom denna grupp och det är det som behövs för att vinna matcher. Revansch vill vi ha genom 3 poäng på lördag.

 

// # 11 Oskar Andrén

 

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren