Inför Väsby vs Piteå HC

Fyra omgångar återstår av Allettan Norra och Väsby blev i och med poängförlusten i lördags mot Tegs SK av med förstaplatsen till Borlänge som i och med segern mot Boden klev förbi med en poäng tillgodo. Väsby får en ny möjlighet till tre poäng under söndagen då Piteå HC kommer på besök. Matchen startar redan klockan 14.30 och då hoppas vi återigen på stor stöttning från hemmapubliken i Vilundahallen.

Piteå kommer till matchen stärkta efter två raka segrar. I onsdag tog laget en meriterande seger hemma mot Hudiksvalls HC i går vände laget ett 2-4 underläge till seger med 6-5 borta mot våra grannar Vallentuna Hockey. Piteå som haft en tung Allettan hitintills är möjligtvis rejält på gång nu så räkna med att det blir en tuff drabbning för Vilda Väsby tidig söndagseftermiddag.

Väsby har inför matchen dubbel revanschlusta. Dels efter poängtappen mot såväl Lindlöven som mot Teg men därtill kan läggas att Väsby även har revansch att utfordra mot Piteå efter att laget i LF Arena tappade 3-1 ledning till förlust med 4-3 efter förlängning. Piteå visade i den matchen upp en stor träffsäkerhet i numerärt överläge och en sak står klart inför matchen och det är att Väsby inte kan ta några som helst onödiga utvisningar i matchen.

Piteås interna poängliga toppas av forwarden Emil Wrenman. Han har under tretton spelade matcher stått för hela fjorton målgivande passningar och är ett offensivt hot som Väsby med all säkerhet behöver se upp för. Jag har inför matchen tagit några ord med Emil vars tankar inför drabbningen låter enligt följande.

Hej Emil! Ni tog en för er del välbehövlig seger när ni slog tillbaka Hudiksvall i onsdags. Hur skulle du vilja summera den matchen?

– Hej! Vi gjorde en bra match mot Hudik. Betydligt mer energi och driv än matchen mot Teg. Sedan framförallt skönt att ta en vinst efter ett par förluster.

Efter en tung Allettan för er så kanske detta nu var vändningen för er. Varför tror du även att så är fallet?

– Vi har ju såklart haft lite skador och de har blivit lite rörigt. Men vi har inte riktigt kommit upp i den nivån vi vill spela. Tycker ändå senaste 4-5 matcherna har vi spelat helt okej men haft det tufft med målskyttet. Men jag tror så fort de lossnar lite i målskyttet kommer vi bli tuffa att möta framöver.

Varför har det annars gått så tungt för er fram till i onsdags och hur har ni arbetat i gruppen för att vända på det?

– Vi har pratat om att ta puckar på mål under matcher och träning samt vara noggranna i avsluten.

Nu väntar en Stockholmstripp för er där ni möter Vallentuna på lördag och oss på söndag. Dina tankar inför det och då framförallt inför matchen mot oss på söndag?

– Det jag minns sen sist vi möte Väsby och Vallentuna var att dom var grymt snabba i kontringarna och spelar en fartfylld och rolig hockey, speciellt Väsby. Så jag tror detr blir viktigt att vara med på vändningarna samt vara noggrann med spelet med puck.

Senast vi möttes gjorde ni en stark avslutning där ni avgjorde matchen i PP i numerärt överläge. Vad kommer du annars ihåg från den matchen?

– Jag tror vi kan förvänta oss samma typ av spel nu på söndag och de kommer bli en svår nöt att knäcka.

Er back Olof Lundberg klev ju verkligen fram i onsdags och sparkade in samtliga era tre mål. Men förutom honom, vilka andra heta spelare har du i ditt gäng för närvarande?

– Jo, att Olof har ett bra skott visste vi så de är grymt kul att han hänger dit dom. Han kommer bli viktig för oss speciellt i powerplay. Nä, men tror mer att vi måste komma ihop som ett lag och spinna vidare på senaste matchen.

Hur är annars skade- och sjukdomsläget i ert lag? Kommer alla med på trippen söderöver?

– Vi har fortfarande några skador men fått tillbaka lite folk sen senast!

Slutligen Emil, varför tror du att ni fortsätter vinna till helgen och vilka detaljer blir viktigast för er att fokusera på då?

– Jag tror att om vi fortsätter på samma spår som på sistone så kommer vi bli svårslagna men vi möter lag som spelar en fartfylld hockey så de gäller att vara med från start!

// # 26 Emil Wrenman – Piteå HC

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren